На Київщині стартував опалювальний сезон, у 19 громадах вже йде підключення
На Київщині стартував опалювальний сезон, у 19 громадах вже йде підключення

На Київщині стартував опалювальний сезон, у 19 громадах вже йде підключення

У Київській області стартував опалювальний сезон, 19 громад уже почали підключення до теплопостачання.

Про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Очільник ОВА провів засідання оперативного штабу з підготовки об’єктів до осінньо-зимового періоду, де разом із громадами та профільними структурами обговорили поточну ситуацію.

Наголошується, що рішення про початок і закінчення опалювального періоду ухвалюють органи місцевого самоврядування з урахуванням погодних умов.

"Наразі вже 34 громади ухвалили відповідні рішення. Першочергово підключаємо об'єкти соціальної інфраструктури", – зазначив Кравченко.

За його даними, до тепла в регіоні підключені вже 84 дитячі садки, 78 шкіл, 39 закладів охорони здоров’я й 222 житлові будинки. Працюють 160 котелень.

Типова підготовка Київської області до опалювального сезону сягає 99,9%.

В одній з громад міжнародна організація завершує реконструкцію трьох котелень. Роботи планують завершити до кінця поточного тижня.

"Підготували до роботи котельні та теплові мережі, де була потреба – провели ремонт водопровідних та каналізаційних мереж, насосних станцій, очисних споруд. Створили необхідний запас твердого палива, підготували спеціалізовану прибиральну техніку, заготували посипковий матеріал та реагенти", – поінформував голова ОВА.

Він наголосив, що в умовах постійних атак російської армії зима "буде вкрай важкою". Водночас запевнив, що місцева влада робить усе можливе, щоб жителі регіону були забезпечені теплом, водою та світлом.

"Наша команда активно працює над зміцненням енергетичної стійкості громад. Продовжуємо співпрацю з міжнародними партнерами, щоб забезпечити необхідні ресурси і підтримку", – заявив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві до тепла підключили вже 234 будівлі соціальної сфери.

Джерело матеріала
loader
loader