В Україні з 1 листопада діятиме ПДР зимового режиму – Білошицький
В Україні з 1 листопада діятиме ПДР зимового режиму – Білошицький

В Україні з 1 листопада діятиме ПДР зимового режиму – Білошицький

Українських водіїв попередили про зміни у правилах дорожнього руху. Точніше про перехід на зимову редакцію ПДР.

Про це розповів в ефірі телемарафону Єдині новини перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. Він заявив, що з 1 листопада, згідно з пунктом 12.8 правил дорожнього руху, на дорогах країни діятимуть обмеження швидкості руху для автомобілів до 50 км/год (у літній період – 80 км/год). Це пов’язано з підвищенням небезпеки для всіх учасників дорожнього руху у цей період.

В Україні з 1 листопада діятиме ПДР зимового режиму – Білошицький - Фото 1

«У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпеку дорожнього руху, встановлювалися знаки найвищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год у літній період. Цей період зараз закінчується і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості – 50 км/год. Таким чином, Правила фактично не змінюються, а настає зимовий період, який не передбачає інших обмежень швидкості руху», – зазначив Білошицький.

Він заявив, що наразі контроль швидкості руху автомобілів здійснюється за допомогою 300 камер автофіксації та понад 200 приладів TruCAM, які використовують поліцейські. Білошицький також зазначив, що саме перевищення швидкості водіями є однією із головних причин виникнення аварій на дорогах країни. І незважаючи на те, що щороку поліція притягує до відповідальності мільйони порушників, їхня кількість не знижується. Він закликав водіїв бути обережнішими і не наражатина небезпеку себе та близьких.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader