Офіс генпрокурора розпочав розслідування скандалу з "інвалідністю" 50 прокурорів
Офіс генпрокурора розпочав розслідування скандалу з "інвалідністю" 50 прокурорів

Офіс генпрокурора розпочав розслідування скандалу з "інвалідністю" 50 прокурорів

В Офісі генерального прокурора відреагували на скандал навколо голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи, яка оформила "інвалідність" 50 прокурорам. За цим фактом розпочато розслідування, йдеться у заяві пресслужби відомства.

– У зв'язку з розповсюдженням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури, генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, перевірка торкнеться не лише прокурорів Хмельницької обласної прокуратури, а й інших органів. В Офісі генпрокурора вже створили комісію, яка розпочала збирання інформації та документів, щоб встановити всі обставини.

Йдеться про публікацію головного редактора "Цензор.Нет" Юрія Бутусова, який заявив, що прокурор Хмельницької області та 49 його підлеглих нібито оформили собі "липову інвалідність". Також він стверджує, що вони "кришували" голову МСЕК Тетяну Крупу, яку підозрюють у незаконному збагаченні. Під час обшуку в будинку чиновниці було знайдено готівкою близько 6 мільйонів доларів. 7 жовтня Печерський райсуд Києва заарештував Крупу, а її син Олександр Крупа – звільнився з посади голови обласного Пенсійного фонду.

  • 23 липня правоохоронці затримали начальника Борщівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за хабарництво. Затримання відбулося під час засідання ради оборони у Тернопільській обласній раді.
  • 9 жовтня у Рівному правоохоронці викрили 29 осіб, які заробляли на ухилянтах. У ході обшуків вони знайшли 14 мільйонів гривень у різній валюті.
Теги за темою
Корупція прокурор
Джерело матеріала
loader
loader