Vitagro направила у газові мережі 100 тис. кубометрів біометану
Vitagro направила у газові мережі 100 тис. кубометрів біометану

Vitagro направила у газові мережі 100 тис. кубометрів біометану

Завод групи компаній Vitagro вийшов на повну потужність і за перші 2 тижні роботи направив до мережі майже 100 тис. кубометрів біометану.

Як повідомили в компанії, про це йшлося під час виїзного засідання парламентської делегації у Хмельницьку область. 

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Віталій Головня під час візиту наголосив, що це перше в Україні, а тому важливе для агровиробників, підключення біометанового заводу до газорозподільної мережі, яке демонструє здатність виробників знаходити шляхи реалізації прагнення до енергонезалежності та розвитку зеленої енергетики в країні. 

«Міністерство аграрної політики буде намагатися підтримувати напрям зеленої енергетики, щоб такі проєкти з’являлися частіше, і це саме той шлях, яким має розвиватись українська агропереробка» — додав він.

Крім того, делегація побувала на високотехнологічному заводі Bayton (входить до структури Vitagro), що виробляє засоби захисту рослин, мікродобрива і рідкі комплексні добрива.

Директор заводу Bayton Вадим Бойчук сказав, що важливо, аби представники законодавчої та виконавчої влади якомога частіше звертали увагу на інноваційні вітчизняні виробництва та підтримували їх. 

«Розвиток таких підприємств дозволяє не лише надавати людям робочі місця та отримувати податки до бюджету, але і створювати умови, за яких підприємствам не доводиться імпортувати продукцію, тим самим зміцнюючи українську економіку та курс національної валюти», — підкреслив він.

Джерело матеріала
loader