Житлові будинки готові до опалювального сезону майже на 100% - Шмигаль
Житлові будинки готові до опалювального сезону майже на 100% - Шмигаль

Житлові будинки готові до опалювального сезону майже на 100% - Шмигаль

В Україні готовність житлових будинків до зими становить понад 99%, більш ніж 18 тисяч котелень та 4,8 тисяч центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну 15 жовтня, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду.

«Україна стоїть на порозі опалювального сезону. Уряд, обласні військові адміністрації та влада громад синхронно працюють у трьох ключових напрямах для того, щоб узимку в усіх домівках було світло і тепло. Перший напрям - це підготовка інфраструктури. Готовність житлових будинків на сьогодні понад 99%. Кількість шкіл, садочків та лікарень, готових до проходження зими, теж наближається до 100%. Понад 18 тис. котелень та 4,8 тис. центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла», - сказав він.

Шмигаль також зазначив, що наразі в українських газосховищах є 12,2 млрд куб. м газу, а також 3,1 млн тонн вугілля на складах. За його словами, цього достатньо для проходження зими.

«Усі 9 енергоблоків АЕС, що підконтрольні Україні, наразі працюють», - наголосив він.

Глава уряду додав, що одним із напрямків підготовки до зими є створення децентралізованої генерації.

«Працюють ініційовані урядом програми енергетичної стійкості. Кредити під 0% для громадян, позики для ОСББ під програму ГрінДІМ, кредити «5-7-9%» для малого та середнього бізнесу, пільгові кредити від «Фонду декарбонізації України» для комунальних підприємств та громад. Загалом банки вже видали різним категоріям позичальників кредитів на 2 млрд грн», - поінформував він.

Як повідомляв Укрінформ, у процесі підготовки до опалювального сезону в Україні розпочинається стадія подачі тепла.

Джерело матеріала
loader
loader