Ставрідіс попередив: Близькосхідна криза загрожує світовому постачанню нафти
Ставрідіс попередив: Близькосхідна криза загрожує світовому постачанню нафти

Ставрідіс попередив: Близькосхідна криза загрожує світовому постачанню нафти

Колишній командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, американський адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс припустив, що зростання напруженості на Близькому Сході може зупинити постачання нафти з регіону.

"Те, що робить цей момент небезпечним, як і в дні перед Другою світовою війною, - це зростання стратегічної напруженості з Китаєм у Тихому океані. У вас досить значна наземна війна в Європі, звичайно, через вторгнення Володимира Путіна в Україну. І у вас є це величезне збурення на Близькому Сході між Ізраїлем та Іраном, яке може, в найгіршому випадку, зупинити постачання нафти з Близького Сходу", - сказав він у радіошоу Cats Roundtable, передає The Hill.

"Коли ви складаєте все це разом, це настільки бурхливий момент, який, я думаю, можна знайти, повертаючись до кінця 1930-х років", - додав він.

Ставрідіс висловив надію, що наступний американський лідер допоможе запобігти подальшим смертельним конфліктам і сприятиме певній формі миру на Близькому Сході.

Колишній президент Трамп раніше згадував про свій намір залишити НАТО, що стало б гігантським ударом по його фінансовій стабільності на полі бою. Ставрідіс сказав, що сподівається, що цінності країни допоможуть нації подолати таке спірне рішення.

"Стратегічно небезпечний Китай, війна в Україні, Близький Схід, який виглядає так, ніби він у вогні, кібербезпека, штучний інтелект - все це виклики", - підтвердив він. "Але немає жодного виклику, який ми не можемо подолати як американці, якщо ми можемо об'єднати наші руки, підтримуючи того, хто є президентом Сполучених Штатів. Це моя молитва".

Джерело матеріала
loader