Старовинна страва, що стала легендою: варіація велятинської дзями від учасниці "МастерШеф"
Старовинна страва, що стала легендою: варіація велятинської дзями від учасниці "МастерШеф"

Старовинна страва, що стала легендою: варіація велятинської дзями від учасниці "МастерШеф"

Це так смачно, і ви здивуєтеся, як її просто готувати. Рецептом поділилася учасниця "МастерШеф" Мирослава Пекарюк на своїй сторінці у TikTok. Страва має просто неймовірний смак!

Дзяма з куркою

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 курячі крильця;
– 3 стегна;
– 1 цибуля;
– 2 моркви;
– 250 грамів домашньої сметани (30%);
– 0,5 столової ложки борошна;
– 0,5 столової ложки кукурудзяної крупи;
– петрушка – до смаку;
– сіль і перець – до смаку.

Як приготувати дзяму: дивіться відео

Приготування:

  1. Спочатку промийте курячі стегна та крила, почистіть цибулю та моркву.
  2. Налийте воду в каструлю, покладіть туди курку, цілу цибулю та моркву, посоліть і варіть на повільному вогні бульйон приблизно 1,5 години.
  3. Коли бульйон готовий, дістаньте курку й овочі (курку можна з'їсти, цибулю викидайте – вона більше не знадобиться).
  4. Наріжте відварену моркву маленькими кубиками, подрібніть петрушку.
  5. Сметану змішайте з борошном і кукурудзяною крупою, додайте в бульйон і швидко перемішайте, щоб не було грудочок, потім дайте покипіти 2 – 3 хвилини.
  6. Зніміть суп з вогню, додайте до нього нарізану моркву, петрушку та чорний мелений перець та перемішайте.
  7. Подавайте гарячим.

Це неймовірно смачно: готуємо знамените жаркепо-болгарськи

Джерело матеріала
loader
loader