Про війну, якою вона є: у Києві покажуть документальну стрічку Сенцова «Реал»
Про війну, якою вона є: у Києві покажуть документальну стрічку Сенцова «Реал»

Про війну, якою вона є: у Києві покажуть документальну стрічку Сенцова «Реал»

У Києві 19 жовтня у кінотеатрі «Жовтень» відбудеться показ документальної стрічки «Реал» українського режисера, військовослужбовця ЗСУ із Криму Олега Сенцова.

Про це режисер повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«19-го жовтня в київському кінотеатрі «Жовтень» відбудеться показ документальної стрічки «Реал». Це відео не є повноцінним фільмом в класичному його розумінні, це скоріш матеріал про війну, але який дає справжнє відчуття якою вона є», - написав Сенцов.

Він додав, що квитки можна придбати на сайті кінотеатру.

Як повідомляв Укрінформ, в основі фільму «Реал» - матеріал, знятий тактичною камерою влітку 2023 року. Сенцов випадково зняв один із боїв, коли його БТР був уражений ворогом. Режисер опинився в траншеї та за допомогою радіозв’язку намагався організувати евакуацію частини свого підрозділу, який був під обстрілом, майже без боєприпасів, на позиції під кодовою назвою «Реал».

Фільм є українсько-хорватською копродукцією і створений за підтримки Європейського фонду солідарності з українськими фільмами, проєкту «Документування України», ініційованого Інститутом гуманітарних наук (IWM, Відень), програми FILMBOOST від Deutsche Filmakademie у співпраці з ГО «Докудейз».

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист і письменник, громадський активіст. Генеральний директор кінокомпанії «Край Кінема». Лауреат Премії Сахарова за свободу думки Європарламенту (2018) та Національної премії України імені Тараса Шевченка (2016).

10 травня 2014 року Сенцов був затриманий у Сімферополі російськими силовиками й засуджений за звинуваченням у тероризмі до 20 років ув'язнення.

7 вересня 2019 року Сенцов був визволений у межах обміну утримуваними особами між Росією та Україною.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Олег Сенцов долучився до українського війська та воював на південно-східному фронті.

Фото: Олег Сенцов, Фейсбук

Теги за темою
фільм
Джерело матеріала
loader
loader