Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала смачну та просту страву з картоплею.
Цей рецепт приваблює своєю простотою, швидким приготуванням та доступними інгредієнтами, а також ідеально підійде навіть для святкового столу!
Інгредієнти для тесту:
- Кефір - 100 гр
- Сметана - 100 гр
- Яйце – 1 шт.
- Олія – 50 г
- Борошно – 400 г
- Сіль – 1 год.
Інгредієнти для начинки:
- Картопля – 600 г
- Масло гхі - 20 г
- Болгарський перець – 80 г
- Цибуля – 200 г
- Бекон - 100 г
- Сіль – 1 год.
- Чорний перець – за смаком
- Кунжут для присипки
Приготування:
У великій мисці змішайте кефір, сметану та яйце. Додати сіль і борошно, замісити тісто. Дайте йому постояти 20 хвилин. Зваріть картоплю.
Цибулю наріжте кубиками та обсмажте під кришкою з додаванням 2 ст. л. води та олії до карамельного кольору, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова. На тій же сковороді обсмажте болгарський перець нарізаний кубиками перець близько 10 хвилин.
Змішайте готову картоплю із сіллю та чорним перцем до смаку. Розкотіть тісто між двома аркушами пергаменту за розміром форми для випікання. Викладіть картоплю по колу у центрі тесту.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, розподіліть бекон по колу із зовнішньої та внутрішньої сторони від картоплі. Викладіть зверху обсмажений болгарський перець. Зробіть шість надрізів у центрі тесту, не доходячи до начинки.
Закріпіть гострі кінці тіста до краю пирога, щоб добре з'єдналися з начинкою. Посипте зверху кунжутом. У центр пирога поставте банку, щоб тісто не розкрилося при випіканні. Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці 30-35 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України: