Документальний фільм про українських залізничників «Потяг до життя» виходить в прокат 14 листопада
Документальний фільм про українських залізничників «Потяг до життя» виходить в прокат 14 листопада

Документальний фільм про українських залізничників «Потяг до життя» виходить в прокат 14 листопада

Частину коштів від прокату фільму перерахують дітям і родинам загиблих залізничників.

З 14 листопада в український прокат виходить повнометражна документальна стрічка режисера Олександра Тіменка «Потяг до життя» про українських залізничників, які з перших днів повномасштабного вторгнення рятували життя мільйонів українців. Про це повідомила комунікаційна команда фільму. 

«Із фільму глядачі дізнаються, зокрема, про перший в історії світових воєн повноцінний шпиталь, який був поставлений на залізничні колії. Авторам також вдалося зібрати свідчення тих залізничників, які здійснювали операцію з відвернення техногенної катастрофи і які під обстрілами робили штучне сходження вагонів, щоб не дати ворогу взяти в облогу столицю України. Йдеться у стрічці і про безстрашність диспетчерів, які продовжували керувати рухом поїздів у той час, як у приміщенні шибки прошивались ворожими кулями», — розповіла команда.

Історії у стрічці нанизані на центральну лінію провідниці Ірини Юрченко — мами Героя Дмитра Козацького з позивним «Орест», який тримав оборону «Азовсталі». 

Розповідями про свій досвід поїздок «Укрзалізницею» під час війни діляться також екс-прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, голлівудський актор і посол доброї волі Юнісеф Орландо Блум, відомий футболіст та амбасадор United24 Андрій Шевченко.   

«Уся нація, наче в одну мить, помістилася в довжелезний потяг, який охрестили “потягом життя”. Цей символізм ми заклали не лише в назву, але й пронесли через увесь фільм. Це колосальна праця, здійснена зусиллями всієї команди. І вона була б неможлива без історій тих людей, які з першого дня війни й донині продовжують демонструвати свою відвагу, мужність, людяність і самопожертву», — зазначила продюсерка фільму Галина Храпко. 

Фільм вироблено кінокомпанією Kalyna Film у партнерстві з благодійним фондом «Слава Україні». 

Частину коштів від прокату фільму перерахують дітям і родинам загиблих залізничників.

  • Читайте також: «Потяг прибуває за розкладом». Книжка про те, як працює залізниця під час війни

Фото: постер фільму надала комунікаційна команда стрічки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader