За тиждень на Харківщині було знищено 571 ворожий боєприпас
За тиждень на Харківщині було знищено 571 ворожий боєприпас

За тиждень на Харківщині було знищено 571 ворожий боєприпас

Наразі на Харківщині працюють 39 піротехнічних розрахунків, 213 саперів та 98 одиниць техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 12 машин механізованого розмінування. Загалом виявлено та знешкоджено 103 561 вибухонебезпечний предмет.

Про це під час брифінгу в офіційному медіахабі ОВА повідомив начальник ГУ ДСНС в Харківській області Артем Астахов.

В місті Дергачі Харківського району на минулому тижні зафіксовано випадок підриву на вибухонебезпечному предметі, в результаті якого одна людина загинула, а інша зазнала поранень.

«12 жовтня на території приватного домоволодіння двоє громадян, ігноруючи правила поводження з вибухонебезпечними предметами, намагалися розібрати боєприпас. Внаслідок чого обидва чоловіки отримали осколкові поранення. 77-річний потерпілий помер внаслідок отриманих травм 13 жовтня. 41-річний постраждалий перебуває у реанімації у важкому стані», — зазначив Артем Астахов.

Рятувальники нагадують, що у разі виявлення підозрілих предметів потрібно негайно дзвонити за телефонами «101» або «102».

Внаслідок ворожих обстрілів протягом минулого тижня підрозділи ДСНС 22 рази залучалися до гасіння пожеж у Богодухівському, Куп’янському, Харківському, Ізюмському та Чугуївському районах. Російські ракети спричинили 12 пожеж у природних екосистемах, знищивши 7 гектарів трав’яного покриву. Загалом за тиждень на Харківщині виникло 323 пожежі в природних екосистемах, в тому числі 14 лісових. Вогнем було знищено 167 гектарів території, 5 житлових будинків та надвірних забудов.

«7 жовтня ліквідовано потужну лісову пожежу на території Борівського лісництва поблизу села Піски-Радьківські, яка виникла ще 2 жовтня через військові дії окупантів. Вогнем знищено кількасот самовільно зведених дерев’яних забудов, загинули 4 особи, 2 дістали опіків, 60 осіб було евакуйовано. Крім того, на минулому тижні була ліквідована пожежа на території Чемужівського лісництва та Зміївської громади, яка тривала з 28 вересня. А також досі триває ліквідація пожежі у Новомосковському лісництві поблизу села Кицівка Чугуївського району”, — повідомив начальник ГУ ДСНС в Харківській області.

Надзвичайники просять населення дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо під час відпочинку на природі. Адміністративна відповідальність за випалювання стерні, луків, пасовищ та опалого листя складає від 3060 до 6120 гривень.

Джерело матеріала