Світоліна опустилася в рейтингу WTA, а Цуренко вилетіла з топ-100
Світоліна опустилася в рейтингу WTA, а Цуренко вилетіла з топ-100

Світоліна опустилася в рейтингу WTA, а Цуренко вилетіла з топ-100

Жіноча тенісна асоціація (WTA) опублікувала оновлений рейтинг тенісисток. Зберегти свої позиції у першій сотні вдалося лише Марті Костюк та Даяні Ястремській. Список опубліковано на сайті організації.

Згідно з рейтингом, Марта Костюк залишається першою ракеткою України, зберігши за собою 17 місце. Еліна Світоліна втратила одну позицію в рейтингу, а Даяна Ястремська зберегла 36 місце. Ангеліна Калініна та Юлія Стародубцева опустилися більш ніж на 10 позицій, а Леся Цуренко випала із топ-100. Прогрес також показали українки Дар'я Снігір, Катаріна Завацька та Анастасія Соболєва.

Першою ракеткою світу, як і раніше, є полька Іга Швентек, але до неї впритул наблизилася Арина Соболенко. Проте Швентек починає свій 125-й тиждень на вершині рейтингу. Американка Коко Гофф повернулася на 3 місце, обійшовши Джесіку Пегулу. Беатріс Хаддад Майя знову увійшла до топ-10.

  • 23 серпня українські тенісистки встановили два рекорди на US Open-2024. Вперше в історії одразу сім українських тенісисток взяли участь в основній сітці Відкритого чемпіонату США з тенісу (US Open). Також вперше на US Open до числа сіяних увійшли одразу три українки: Костюк отримала 19-й номер посіву, Світоліна – 27-й, а Ястремська – 32-й.
  • 23 вересня українська тенісистка Людмила Кіченок стала третьою ракеткою світу у парному розряді, що є національним рекордом.
Джерело матеріала
loader
loader