Небувалі темпи: у The Times розкрили "тактику м'ясорубки" окупантів РФ
Небувалі темпи: у The Times розкрили "тактику м'ясорубки" окупантів РФ

Небувалі темпи: у The Times розкрили "тактику м'ясорубки" окупантів РФ

Під час щоденних вилазок росіян під Кураховим знищується від 20 до 30 окупантів.

Російські окупанти за останні два місяці захопили понад 823 квадратні кілометри української території, чого не було з 2022 року.

Під час щоденних вилазок росіян під Кураховим, там знищується від 20 до 30 окупантів, розповів The Times десантник однієї з повітряно-десантних бригад ЗСУ.

"Люди, яких вони посилають у ці рейди, не є справжніми бойовими одиницями і погано навчені. Проте все одно це виснажує наші запаси боєприпасів, і кожен хтось із наших хлопців або поранений, або вбитий", - каже десантник Андрій.

За його словами, іноді росіянам вдається пробратися на українську територію і втекти, тоді бійцям ЗСУ доводиться витрачати час на їхні пошуки та ліквідацію.

Уточнюється, що метою тактики РФ є виснаження ресурсів і відволікання уваги українських бійців і це працює. "Два тижні тому їм вдалося просунутися на 500 м", - розповів український боєць.

У матеріалі наголошується, що термін "м'ясорубка" є широко поширеним позначенням військової стратегії Росії в її кампанії із захоплення Донбасу, і ця стратегія навіть попри величезну кількість людських жертв працює.

"Навіть з урахуванням російської стратегії м'ясорубки за останні місяці масштаби втрат серед росіян на Донбасі стали безпрецедентними", - пишуть журналісти.

Де знаходиться Курахове

Місто Курахове розташоване за 18 кілометрів від зруйнованої росіянами Мар'їнки. Російська армія обстрілює громаду майже щодня.

Попри щоденну і обов'язкову евакуацію в Курахівській громаді станом на липень 2023 року проживало 18 тисяч людей.

За даними розвідки США, серпень і вересень 2024 року стали найкровопролитнішими місяцями у війні. Протягом двох місяців щодня гинуло та отримувало поранення понад 1200 росіян

"Якою б самовбивчою не була ця стратегія, вона не позбавлена ефекту", - додають автори матеріалу.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що два великих міста на сході під загрозою. Російські окупанти посилили тиск на Курахівському напрямку, однак просуваються і на інших ділянках фронту, заявив військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, щоРФ стягує резерви і готує новий штурм. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ на Харківському напрямку, повідомили в ОТГ "Харків".

Як повідомлялося раніше, десантники ЗСУ відбили атаку ворога. Українські захисники зірвали штурм підрозділів армії країни-окупанта РФ на Покровському напрямку.

Більше новин:

Джерело матеріала
loader