Терти більше не потрібно: як видалити перманентний маркет з будь-яких предметів
Терти більше не потрібно: як видалити перманентний маркет з будь-яких предметів

Терти більше не потрібно: як видалити перманентний маркет з будь-яких предметів

Виведення плям від маркера на різних поверхнях може бути непростим завданням. Однак, існують кілька ефективних способів видалення таких плям.

Написи маркером на речах— поширена практика, яка допомагає відзначити свої предмети, але бувають ситуації, коли цей напис потрібно стерти. Блогер Brian Fediuk на своєму YouTube-каналі розповів, чим можна стерти маркер.

Чим змити незмивний маркер - що розчиняє маркер

Хоча маркери вважаються незмивними, їх можна стерти за допомогою ізопропілового спирту.

"Отже, всередині фломастера є чорнило та спирт. Коли ви пишете фломастером, чорнило та спирт залишаються в рідкій суміші. Але коли спирт випаровується, він залишає чорнило майже як шар фарби на предметі, на якому ви пишете", - йдеться у відео.

Ця комбінація чорнила і спирту дозволяє маркерам залишатися на поверхні після висихання. Однак, це також відкриває шлях до можливості видалення написів, якщо знову додати спирт.

Дивіться відео про те, чим змити незмивний маркер:

Основний трюк, яким поділився Brian Fediuk, полягає в тому, щоб використовувати ізопропіловий спирт. За його словами, найкраще використовувати спирт з концентрацією 90% або вище, хоча 70% також може дати результат:

"Мій трюк для видалення маркерів з пластику - це ізопропіловий спирт. Чим вища концентрація, тим краще. У мене були успішні результати з 70%, але 90% і вище - це, безумовно, найкращий варіант", - вказує він.

Як видалити пляму від перманентного маркера - покрокова інструкція

"Протріть кілька разів, а потім візьміть ще один чистий спиртовий тампон. Протріть його, щоб зібрати все чорнило, і підніміть його. І ви побачите, що більша його частина поглинута ватною паличкою."

Цей метод дозволяє легко позбутися написів, і, за словами блогера, він видаляє до 99,9% чорнила.

Як видалити маркер з одягу

Експерти "Good house keeping" зазначають, що для того, щоб видалити сліди маркера з одягу потрібно покласти пляму лицьовою стороною вниз на чисті паперові рушники.

"Втирайте спирт губкою в область навколо плями, а потім нанесіть його безпосередньо на пляму. Продовжуйте протирати пляму спиртом, переносячи якомога більше чорнила на паперові рушники і замінюючи рушники за потреби. Ретельно прополощіть і виперіть", - радять вони.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader