Це важливо знати: які продукти не треба тримати в холодильнику
Це важливо знати: які продукти не треба тримати в холодильнику

Це важливо знати: які продукти не треба тримати в холодильнику

Відома дієтологиня Світлана Фус розповіла, які саме овочі, фрукти та солодощі не тримати в холодильнику та чому саме, передає ТСН. Ці поради є корисними, тому зверніть на них увагу, якщо не хочете, щоб ці продукти змінили свою харчову цінність.

Овочі

Картопля. За низької температури, картопляний крохмаль перетворюється на цукор, тому картопля втрачає смак та стає солодкою. А ще вода в картоплі при низькій температурі змінює об’єм, тож овоч стає м’якшим і вже не таким смачним.

Часник та цибуля. Навіть у холодильнику вони можуть зігнати, якщо не отримують циркуляцію повітря та вологості.

Морква та буряк. Якщо зберігати їх у холодильнику, то вони почнуть гнити набагато швидше.

Помідори. Цей овоч у холодильнику втрачає смак та стає водянистим.

Огірки. За низької температури вони стають м’якшими й не дуже смачними.

Найкраще зберігати овочі в сухих та темних місцях, де є хороша циркуляція повітря. Бажано їх тримати в дерев’яному ящику. Картоплю, помідори та перець треба тримати окремо, оскільки разом вони прискорять дозрівання овочів та фруктів, які лежатимуть поруч.

Не всі овочі та фрукти треба тримати в холодильнику
Не всі овочі та фрукти треба тримати в холодильнику / Фото Pexels

Фрукти

У холодильник треба ставити лише м’яке авокадо, манго, грушу та сливи, оскільки вони здатні швидко псуватися.

Банан. Зелений банан не варто зберігати в холодильнику, інакше він не дозріє. А от в стиглих бананах може швидко потемніти шкірка.

Цитрусові. Висока вологість може призвести до гниття, а лайм та лимони швидко вбирають запахи холодильника, тому їх краще там не тримати.

Фрукти найкраще тримати в кімнатній температурі та забезпечити гарну циркуляцію повітря.

У вирі щоденних викликів, рутинних задач та стислих дедлайнів буває не просто втримати все під контролем. Проте не слід забувати про смачні ритуали, які допоможуть поставити світ на паузу та перезарядитися.
Gemini – виділи 10 хвилин для себе.

Солодощі

Шоколад. Якщо тривалий час тримати шоколад у холодильнику, то він покриється білим нальотом. Він також здатен вбирати запахи, тому відкриту плитку не варто тримати в холодильнику.

Мед. При низькій температурі мед почне кристалізуватися. Тримаючи його за кімнатної температури, можете не переживати, що він зіпсується.

Зверніть увагу, що найтеплішим місцем в холодильнику вважаються полички на дверцятах, оскільки саме там нестабільна температура.

Джерело матеріала
loader