Секрет просторої оселі: 3 "непримітні" речі, яких потрібно позбутися
Секрет просторої оселі: 3 "непримітні" речі, яких потрібно позбутися

Секрет просторої оселі: 3 "непримітні" речі, яких потрібно позбутися

Коли ви починаєте наводити лад в оселі, то, швидше за все, спочатку візьметеся за переповнену шафу або хаотично розставлені речі в шухлядах. Але варто звернути увагу на ті повсякденні речі, які часто залишаються непоміченими. Livingetc запитали експертів, що саме ми можемо не помічати. Лише кілька хвилин наведення порядку з цими елементами і це зробить оселю просторішою.

Лад з документами

Часто на кухонних острівцях чи журнальних столиках накопичуються листи, папери чи рахунки, але якщо ви прихильник мінімалістичного дизайну інтер’єру, таким речам не місце у вашому домі. Організатор Ді Тер Авест підкреслює, що проблема з папірцями є прихованою, але серйозною, адже, коли вони належно не згуртовані, то створюють безлад.

"Незалежно від того, чи це пошта, рекламні листівки, дитячі шкільні документи чи старі квитанції, ці дрібниці, як правило, накопичуються на стільницях і столах", – каже вона. І так, перш ніж ви це помітите, у вашому домі запанує хаос, спричинений паперами.

Тож паперові файли є відмінним вирішенням проблеми. Відтак, організація паперових файлів допоможе впорядкувати ваші документи, а також це дасть усвідомлення, які з цих листків вам уже взагалі не потрібні.


Для уникнення безладу важливо навести лад з документами / Фото Johh Merkl

Застарілі сезонні елементи

Звісно, усім до вподоби, коли наші домівки гарно прикрашені відповідно до якогось свята. Але не слід забувати, що із закінченням певного сезону, такі елементи декору потрібно змінювати.

Відтак, різні ідеї для літнього чи осіннього декору набридають, якщо їх залишати занадто довго, до того ж вони дають невідповідний вигляд оселі.

Змінні сезонні предмети виходять за межі простого декору будівлі. Також слід регулярно стежити за одягом і взуттям. Щоб прийняти естетику мінімалізму в інтер’єрі, варто подумати про те, що вам насправді потрібно та якій меті служать ваші речі в просторі. Якщо в середині липня на ваших взуттєвих полицях стоять масивні чоботи та важкі куртки, це займає місце, яке можна використати для предметів одягу, які вам справді необхідні саме в цей сезон.


Тримайте сезонні декорації у відповідний час / Фото Justin L. Jordan Photography

"Забуті справи"

Дизайнер інтер’єру Мішель Пойтрас каже, що "щоденний догляд є ключовим фактором підтримки охайності та мінімалізму в домі". Коли ми дозволяємо завданням, які можна виконати, накопичуватися, вони стають, як каже фахівець, "чимось страшним і дуже некерованим".

"Повсякденних речей, які мають тенденцію накопичуватися, як-от посуд в сушарці та кошики для білизни, які очікують сортування та складання, можна уникнути, встановивши розпорядок дня", — каже Мішель.

Коли ви розумієте, що є у вашому списку справ, вам стане легше розібратися та прибрати з дому безлад. Фахівець каже: "Запитайте себе, чого ви можете досягти за наступні десять-двадцять хвилин, а потім приступайте до швидкого прибирання".

Секрет просторої оселі: 3 "непримітні" речі, яких потрібно позбутися - Фото 1Намагайтеся не накопичувати речі, які потім можуть створити безлад / Фото Nate Sheets

Джерело матеріала
loader