Рада розблокувала підписання закону про підвищення податків
Рада розблокувала підписання закону про підвищення податків

Рада розблокувала підписання закону про підвищення податків

Рада розблокувала підписання закону про підвищення податків - Фото 1

Сьогодні його відправлять на підпис Стефанчуку, а далі Зеленському.

Верховна Рада України на засіданні у понеділок, 14 жовтня, відхилила всі 13 постанов, які блокували підписання його головою парламенту та президентом, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Відповідно далі законопроект 11416-д спочатку підпише спікер, ну а потім і президент. Я думаю це буде в найближчі дні», – зазначив народний обранець.

Законопроєкт ухвалили на засіданні парламенту 10 жовтня, однак деякі його норми вступають в дію «заднім числом» – з 1 жовтня.

Закон, серед іншого, передбачає збільшення військового збору з 1,5% до 5%, на старому рівні він залишиться лише для військовослужбовців; впровадження військового збору для ФОПів; підвищення податку на доходи банків до 50%; збільшення мінімального податкового зобов’язання на землю; підвищення ставки податку на прибуток для фінустанов до 25%; звільнення кешбеку від оподаткування та збільшення ренти на видобуток щебня.

Також з 1 січня 2025 року вводять норму про перехід зі щоквартальної на щомісячну звітність із податку на доходи фізосіб. // Дзеркало тижня

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader