Рада відхилила всі постанови, які блокували підвищення податків
Рада відхилила всі постанови, які блокували підвищення податків

Рада відхилила всі постанови, які блокували підвищення податків

Верховна Рада відхилила 13 постанов, які блокували законопроєкт про підвищення податків в Україні. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

- Парламент відхилив усі 13 блокувальних постанов щодо податкового закону. Відповідно законопроєкт 11416д спочатку підпише спікер, ну а потім і президент. Я думаю, це буде найближчими днями, – зазначив Железняк.

Йдеться про законопроєкт, ухвалений Радою на засіданні 10 жовтня. Документ передбачає збільшення військового збору з 1,5% до 5%, запровадження військового збору для ФОП, підвищення податкової ставки на доходи банків до 50%, збільшення мінімального податкового зобов'язання на земельні ділянки, підвищення податку на прибуток для фінансових установ до 25% та звільнення кешбеку від оподаткування та збільшення ренти на видобуток щебеню. Також з 1 січня 2025 року запроваджується перехід зі щоквартальної на щомісячну звітність з податку на доходи фізичних осіб.

Водночас парламент вніс поправки до законопроєкту про підвищення податків. Це торкнеться військовослужбовців. Так, депутати відхилили правку про підвищення військового збору для самих військовослужбовців - він залишиться на рівні 1,5% замість 5%.

  • 14 жовтня на засіданні Верховної Ради депутати не підтримали постанову, яка блокувала закон про підвищення податків, ухвалений 10 жовтня. "За" проголосували лише 64 народні обранці.
  • 9 жовтня журналіст Коротко про обговорила з економістами, що чекає на українців з прийняттям Радою нового закону про підвищення податків.
Теги за темою
Верховна Рада Законопроект
Джерело матеріала
loader