Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км
Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км

Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км

Перед відкриттям Паризького автосалону компанія Audi презентувала новий електрокар під назвою Q6 Sportback e-tron. Він є похідною стандартного Q6 e-tron та візуально багато в чому схожий з ним, але при цьому отримав покращену аеродинаміку та збільшений запас ходу.

Новинка відрізняється стрімким силуетом з похилою лінією даху. Довгий фактурний капот плавно переходить у сильно похило вітрове скло, а воно своєю чергою перетікає у дах. Все це, у поєднанні із заниженим на 37 мм дорожнім просвітом кросовера, допомогло досягти коефіцієнта лобового опору 0,26, проти 0,28 у стандартної версії моделі. Також Q6 Sportback e-tron отримав матричні фари та задні ліхтарі з іншою графікою. На кормі встановлений компактний спойлер.

Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км - Фото 1

Салон також багато у чому повторює Q6 e-tron. Тут встановлена ​​11,9-дюймова цифрова панель приладів та мультимейна система під керуванням Android Automotive OS з 14,5-дюймовим екраном. За доплату можна отримати проекційний дисплей, 10,9-дюймовий екран для переднього пасажира та голосовий помічник із ChatGPT. Також доступна аудіосистема преміум-класу Bang & Olufsen з 20 динаміками та широкий список систем допомоги водієві. Об’єм багажника дорівнює 511 літра, а при складених задніх сидіннях – 1373 літри.

Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км - Фото 2

Побудовано купеподібний кросовер на платформі Premium Platform Electric. Запропонують Q6 Sportback e-tron із чотирма різними силовими установками. Базова версія оснащується одним електромотором потужністю 292 к.с. Батарея на 83 кВтг забезпечує запас ходу до 545 км. Варіант Performance поставляється з двигуном на 326 к.с. та батареєю на 100 кВтг. За рахунок неї кросовер може проїжджати однією зарядкою до 656 км.

Ще доступна версія Audi Q6 Sportback e-tron quattro із двома електромоторами, сумарна віддача яких становить 388 к.с. Розгін з місця до «сотні» у такого електрокара займає 5,9 секунд, а запас ходу дорівнює 636 км. На вершині лінійки розташовано SQ6 Sportback e-tron. Цей повнопривідний крос-купе з віддачею 517 к.с. здатний розганятися до 100 км/год за 4,3 секунди та розвивати швидкість до 230 км/год. Запас ходу – 607 км. У продаж новинка надійде до кінця року за ціною від 65 тисяч євро.

/
Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км - Фото 3
Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км - Фото 4
Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км - Фото 5
Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км - Фото 6
Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км - Фото 7
Audi презентувала новий електрокросовер із запасом ходу 650 км - Фото 8
Джерело матеріала
loader
loader