Український фотограф Костянтин Ліберов отримав міжнародну премію для військових кореспондентів
Український фотограф Костянтин Ліберов отримав міжнародну премію для військових кореспондентів

Український фотограф Костянтин Ліберов отримав міжнародну премію для військових кореспондентів

Український фотограф Костянтин Ліберов отримав французьку премію для військових кореспондентів Bayeux Calvados-Normandy Award. Про це 14 жовтня повідомила УП.Культура з посиланням на сайт премії та пресслужбу фотографа.

Костянтин Ліберов здобув перемогу в категорії "Фото" з серією знімків "Війна в Україні. Біль, відчай та надія" за відкритим голосуванням глядачів. Також фотограф посів друге місце у тій самій категорії за вибором журі.

France 2 та BFMTV також отримали нагороди за репортажі з України. Цього року лауреатами премії стали переважно кореспонденти з фотографіями з Гази.

Нагородження відбулося 11-12 жовтня у місті Байє.

- Це велика честь і неймовірне досягнення – як особисте, так і для української військової фотографії загалом. Завдяки цій перемозі ми продовжуємо виконувати нашу місію – висвітлювати боротьбу України та показувати правду всьому світу, – сказав Костянтин Ліберов.

Премію Bayeux Calvados-Normandy Award щорічно присуджують воєнним кореспондентам з усього світу. У 2022 році її лавреатами стали Мстислав Чернов та Євген Малолєтка за репортажі з Маріуполя. Чернов переміг в номінації Video Image та посів друге місце в номінації Television. Євген Малолєтка переміг в номінації Photo.

Премію започаткували у 1994 році у французькому місті Байє на честь 50-річчя висадки союзницьких військ у Нормандії під час Другої світової війни. Метою премії є нагородження журналістів з усього світу престижними нагородами в чотирьох форматах ЗМІ: преса, радіо, телебачення та фотографія.

  • 24 серпня 2023 року президент Володимир Зеленський нагородив фотографів Костянтина та Владу Ліберових, які знімають війну, з нагоди Дня незалежності України.
  • 23 грудня 2023 року український військовий фотограф Влада Ліберова отримала осколкове поранення у стегно біля Авдіївки.
Джерело матеріала
loader