Нові водійські посвідчення: що означає код "78" для українців
Нові водійські посвідчення: що означає код "78" для українців

Нові водійські посвідчення: що означає код "78" для українців

На нових водійських посвідченнях з'явилася цікава позначка – код "78", який помічений лише у тих, хто нещодавно отримав права. Цей код вказує на те, що водій складав практичний іспит на автомобілі з автоматичною коробкою передач. Отже, такі водії мають право керувати лише автомобілями з автоматичною трансмісією. У випадку відсутності цього коду, водій може керувати як автомобілями з автоматичною, так і з механічною коробкою передач.

Представники МВС пояснили, що код "78"має особливе значення для тих, хто планує виїзд за кордон, адже в країнах, таких як Велика Британія, він визначає, на якому автомобілі можна керувати.

водій авто

Окрім цього, водійські посвідчення стали більш захищеними, і тепер містять інформацію про групу крові та резус-фактор власника. У майбутньому планується додавання інформації про згоду на посмертне донорство.

Також варто звернути увагу на нові можливості для водіїв, зокрема, з'явилися завдання для перевірки знань правил дорожнього руху, які можуть бути корисними для тих, хто готується до іспиту. Зокрема, тепер є завдання, що стосуються визначення правильної послідовності руху автомобілів на схемах.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Крім того, було введено новий дорожній знак у вигляді трикутника з крапкою, який попереджає про небезпечні ділянки дороги, хоча раніше такого знака не було в іспитах на водійські права.

Крім того, Знай.ua повідомляв, планшети, 650 "конячок" та 7 пасажирів: виробник iPhone збирає потужний електрокар

Джерело матеріала
loader