«Будь-хто може записати нісенітницю»: творці The Witcher заперечують проблеми через різноманітність та витік кадрів
«Будь-хто може записати нісенітницю»: творці The Witcher заперечують проблеми через різноманітність та витік кадрів

«Будь-хто може записати нісенітницю»: творці The Witcher заперечують проблеми через різноманітність та витік кадрів

Міхал Новаковський, ко-CEO CD Projekt Red, творців ігор The Witcher та Cyberpunk 2077, різко заперечив проблеми студії через різноманітність та масовий вихід фахівців.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! «Будь-хто може записати нісенітницю»: творці The Witcher заперечують проблеми через різноманітність та витік кадрів - Фото 1

Попри те, що компанія дійсно свого часу підписала «Хартію різноманітності», яка містить зобов’язання протидіяти дискримінації на робочому місці та сприяти різноманітності, за словами Новаковського, працівників приймають у CDPR на основі професійних якостей, а у створенні ігор студія керується художнім задумом. Також він каже про відсутність «плину кадрів».

Seems we live in times where anyone can record complete nonsense and make a story out of it. CDPR talent leaving? We have the lowest rotation of people in recent years. DEI-driven recruitment? We hire based on merit and talent alone, just as we make games driven by artistic… https://t.co/Fonbuxyaxd

— Michał Nowakowski (@michalnowakow) October 11, 2024

«Здається, ми живемо в часи, коли будь-хто може записати повну нісенітницю та зробити з неї історію. Талант йдуть з CDPR? У нас найнижча ротація людей за останні роки. Набір персоналу, керований DEI? Ми наймаємо лише на основі заслуг і таланту, так само як ми створюємо ігри, керуючись лише художнім баченням. Чому ми обрали UE? Тому що це дає нам змогу ефективніше працювати над нашими іграми, і ми залишаємось з передовими технологіями. Гейм-директор The Witcher 3 пішов? Ну, так, понад 2 роки тому… Тепер ми можемо перестати відповідати на теорії змови та повернутися до створення крутих речей?»

Нагадаємо, раніше ютубер Endymion з посиланням на внутрішні джерела говорив про труднощі CDPR з найманням фахівців через принципи різноманітності, а також витік професіоналів останнім часом. Endymion відомий провокативними заявами з посиланням на інсайдерів, яки привертають до його каналу увагу глядачів і преси, проте не здаються обґрунтованими. Ширма анонімних джерел дійсно дозволяє робити будь-які заяви, тому до подібних посилань завжди слід ставитися критично.

Тим часом об’єктивно ніщо не говорить про кризу виробників The Witcher. CD Projekt Red зараз працює над кількома іграми у різних студіях по всьому світу. Директор зі стратегії CD Projekt Адам Кічінскі каже, що «різноманітність поглядів розкриває креативність і підвищує інноваційність».

Джерело: PC Gamer

Джерело матеріала
loader