Ціни на овочі: в Україні подешевшала цибуля
Ціни на овочі: в Україні подешевшала цибуля

Ціни на овочі: в Україні подешевшала цибуля

Ціни на овочі: в Україні подешевшала цибуля

Роз'яснення дали аналітики.

Цього тижня в Україні спостерігається поступове зниження цін на цибулю. Виробники це пов'язують  ослаблення попиту та цей овоч та поступовим збільшенням пропозиції цибулі на ринку. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 9 жовтня, фермери пропонували до продажу цибулю оптовими партіями по 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Ще однією причиною зниження цін стало збільшення пропозиції на ринку цибулі середньої та низької якості.

«До погіршення якості овочів призвели несприятливі погодні умови в Україні в літні місяці поточного року. Далі, через затяжні дощі в період збиральних робіт якість врожаю ще істотніше постраждала, внаслідок чого продукція виявилася непридатною для тривалого зберігання. Намагаючись якнайшвидше реалізувати таку цибулю, від фермерів нині неодноразово надходять повідомлення про зниження відпускних цін», – йдеться у повідомленні.

Аналітики додали, що продукція високої якості зараз зрідка надходить у продаж, оскільки фермери вважають за краще тримати її в сховищах, очікуючи вищих цін.

Експерти зазначили, що зараз цибуля в Україні в середньому коштує на 15% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Українці, приємно здивовані цьогорічним літнім асортиментом продуктів та їхньою відносною доступністю, занепокоєно вдивляються у вересень через підвищення акцизів на паливо, можливі відключення електроенергії, погрози про перебої з хлібом, шалене подорожчання кави в Європі та дорогий шоколад. Що буде з цінами на продукти – читайте у статті експертка у галузі сільського господарства інформаційно-аналітичного центру «АГРО ПЕРСПЕКТИВА» Лариси Гук «Споживчий кошик: чи шокує осінь цінами на продовольство?» на ZN.UA.

Джерело матеріала
loader