Лауреатка Нобелівської премії з літератури відмовилася від пресконференції через війни в Україні та Ізраїлі
Лауреатка Нобелівської премії з літератури відмовилася від пресконференції через війни в Україні та Ізраїлі

Лауреатка Нобелівської премії з літератури відмовилася від пресконференції через війни в Україні та Ізраїлі

Перша кореянка, яка отримала цю престижну премію, вирішила не проводити жодних публічних заходів.

Лауреатка Нобелівської премії з літератури Хан Канг відмовилася від проведення пресконференції та святкування нагороди через війни в Україні та Ізраїлі. Про це повідомляє Korea Times.

Перша кореянка, яка отримала цю престижну премію, вирішила не проводити жодних публічних заходів, посилаючись на війни між Україною та Росією, а також конфлікт між Ізраїлем та Палестиною. Її батько, відомий письменник Хан Син-Вон, передав її позицію.

«Хан Канг сказала мені: "Зараз, коли війни стають дедалі жорстокішими, і кожного дня гинуть люди, як ми можемо святкувати або проводити пресконференцію?" Вона вирішила відмовитися від цих заходів», — розповів він.

Після оголошення премії Хан Син-Вон порадив дочці провести пресконференцію за участю одного з видавництв. Спочатку Хан Канг погодилася, але вже наступного дня змінила свою думку. За словами її батька, вона відчула, що її свідомість як письменниці переросла на глобальний рівень, і тепер вона не вважає доречним публічно святкувати в умовах світових трагедій.

«Я спочатку планував влаштувати вечірку для місцевих жителів, але моя дочка попросила не робити цього. Вона сказала: "Шведська академія нагородила мене не для того, щоб ми святкували, а для того, щоб ми залишалися тверезомислячими в цей важкий час". Ці слова глибоко мене вразили», — поділився Хан Син-Вон.

Хан Канг висловила вдячність і здивування після оголошення нагороди, але відтоді не зробила жодних додаткових заяв. Видавництва, такі як Changbi Publishers і Munhakdongne Publishing, які опублікували її відомі романи «Людські вчинки» і «Вегетаріанка», пропонували організувати пресконференцію, проте письменниця досі не відповіла на ці пропозиції.

У видавництві Vivat вийде роман «Уроки грецької» цьогорічної Нобелівської лауреатки з літератури Хан Канг.

Фото: Korea Times.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader