Розвідка Естонії: Українські удари по складах РФ поглиблять нестачу російських боєприпасів
Розвідка Естонії: Українські удари по складах РФ поглиблять нестачу російських боєприпасів

Розвідка Естонії: Українські удари по складах РФ поглиблять нестачу російських боєприпасів

Удари Збройних сил України по складах з артилерійськими боєприпасами РФ ще більше поглиблять брак російських боєприпасів.

Про це сказав глава розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Ківісельг зазначив, що внаслідок високоточного удару ЗСУ 3 жовтня загинуло шість північнокорейських офіцерів, які перебували на російських позиціях у зоні бойових дій.

"У зв'язку з цим у російських соцмережах спалахнули чутки про можливе прибуття північнокорейських підрозділів в Україну.

Водночас українські посадовці прокоментували, що північнокорейські військовослужбовці супроводжують постачання боєприпасів.

Їхня мета полягає в тому, щоб фіксувати дефекти і стежити за використанням боєприпасів", – зазначив полковник.

"Виходячи з цього, можна сказати, що РФ дедалі більше залежить від допомоги Північної Кореї для продовження бойових дій", – додав він.

Водночас Україна продовжує атаки ударними безпілотниками вглиб російської території по складах із боєприпасами, сказав Ківісельг.

ЗСУ завдали удару по центральному ракетно-артилерійському складу в населеному пункті Карачев у Брянській області.

Це вже четвертий склад з артилерійськими боєприпасами, який було знищено під час атак безпілотниками.

Атаки на військові склади РФ, вочевидь, триватимуть, що ще більше посилить брак російських боєприпасів, зазначив Ківісельг.

Наприкінці вересня британська розвідка заявляла, що удари України по об'єктах у російських Тихорецьку і Торопці майже напевно призведуть до мінімум короткострокових перебоїв у постачанні російської армії.

В Естонії раніше заявили, що успішні авіаудари України по знищенню військових складів російської армії повинні почати впливати на лінію фронту вже в жовтні.

Джерело матеріала
loader
loader