Переведення годинників на зимовий час: як завчасно підготувати організм
Переведення годинників на зимовий час: як завчасно підготувати організм

Переведення годинників на зимовий час: як завчасно підготувати організм

Переведення годинників на зимовий час: як завчасно підготувати організм

Підготовку потрібно розпочати завчасно.

Влітку Верховна Рада України ухвалила постанову №4201 «Про обчислення часу в Україні», яким скасувала переведення часу в Україні з зимового на літній. Зараз закон чекає на підпис президента. Якщо його підпише Володимир Зеленський, то починаючи з 2025 року, переведень на літній час в Україні не буде.

Перехід на зимовий час відбувається щороку в останню неділю жовтня. Так, у 2024 році вночі 27 жовтня о 4 годині ранку українцям слід перевести стрілки годинника на одну годину назад.

Після час переведення стрілок годинника деякі люди можуть відчувати погіршення самопочуття. Щоб перехід відбувся плавно – потрібно заздалегідь починати готуватися до переходу на зимовий час.

Як підготуватись до переведення стрілок годинника на зимовий час

Щоб організм встиг адаптуватися до нового режиму, потрібно за декілька днів до 27 жовтня починати лягати спати на 15-20 хвилин раніше.

Також у період підготовки треба намагатися уникати важких фізичних навантажень та перенапруження.

В цей час необхідно менше нервувати. Слід пити трав'яні чаї, які допоможуть заспокоїтися, а також слухати спокійну музику.

Важливо приділити час правильному та збалансованому харчуванню. Необхідно обмежити вживання алкоголю, жирної їжі. Важливо пам'ятати про водний баланс.

Під час підготовки до переходу на зимовий час необхідно більше часу проводити на свіжому повітрі. Наприклад, можна влаштовувати ранкові прогулянки.

Також слід обмежити користування гаджетами перед сном та провітрювати приміщення.

Нагадаємо, що 2019 року Європейський парламент підтримав ідею скасувати сезонне переведення годинника з квітня 2021 року.  Згідно з рішенням, тепер  кожна країна ЄС має сама вирішувати, за яким часом — зимовим чи літнім — їй краще жити. Однак більшість країн Європи і далі продовжують практику переведення годинників, тож влітку різниця з країнами ЄС буде не звичну одну годину, а дві.

Джерело матеріала
loader