12 жовтня в Києві – спецпоказ і обговорення фільму «Колір граната» Сергія Параджанова
12 жовтня в Києві – спецпоказ і обговорення фільму «Колір граната» Сергія Параджанова

12 жовтня в Києві – спецпоказ і обговорення фільму «Колір граната» Сергія Параджанова

Спецпоказ відреставрованої версії фільму «Колір граната» приурочено до 100-річчя з дня народження режисера Сергія Параджанова. Стрічку відреставрував фонд Мартіна Скорсезе спільно з Cineteca di Bologna.

У суботу, 12 жовтня, у столичному Українському Домі  відбудеться спецпоказ відреставрованої версії фільму «Колір граната» Сергія Параджанова, а також обговорення фільму з кінознавцем Андрієм Алфьоровим. Показ відбудеться в рамках проєкту «Кінопростір» – спільної програми Національного центру «Український дім» та Української Кіношколи

«ЮНЕСКО вже вдруге в історії проголошує рік вірменського і українського генія Сергія Параджанова. Ми відзначимо його переглядом і обговоренням одного із головних творів режисера. Кінопритча «Колір граната» розповідає про життя вірменського поета Саят-Нова, від дитинства до смерті: духовний шлях, мистецькі напрацювання та внутрішні конфлікти зробили його головним ліриком. Він — майстер містифікації, який сам потрапив у свої пастки. Фільм починається сценою з плодами граната, з яких тече червоний сік — символ страждання і життя. Червоний колір стає центральним образом фільму», — пишуть організатори.

Стрічка доступна для людей з порушеннями зору або слуху. Завантажуйте субтитри або звукоопис в додатку: https://www.moviereading.com.

Спецпоказ фільму «Колір граната» відбудеться 12 жовтня в Українському Домі (вул. Хрещатик, 2). Початок показу о 15.00. 

Квитки на спецпоказ 12 жовтня можна придбати тут: https://kontramarka.ua/uk/kolir-granata-97487.html

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader