Зеленський: Вступ у ЄС буде швидшим, ніж вважають
Зеленський: Вступ у ЄС буде швидшим, ніж вважають

Зеленський: Вступ у ЄС буде швидшим, ніж вважають


Голова держави нагадав, що в нашій країні проголосували таку кількість законів, “яку країни ЄС проходили роками”.

Україна надіється стати членом Європейського Союзу у більш короткий термін, ніж прогнозується, але для цього необхідна наполегливість. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у документальному фільмі про західний напрямок для України, який транслювали в ефірі телемарафону.

Голова держави розповів, що коли Україна здобула статус кандидата на вступ до ЄС, у нього була зустріч з усіма лідерами країн-членів. Тоді більшість попереджала, що “від кандидатства до переговорів – 6-8 років, а від переговорів до членства в ЄС може пройти 10 років”.

“Ми пройдемо всі ці етапи, я впевнений, і будемо в ЄС швидше, ніж прогнозується. Якщо ми продовжуватимемо так само, так само бігти, бути наполегливими”, – зазначив президент.

За його словами, в Україні проголосували таку кількість законів, “яку країни ЄС проходили роками” через суперечки та боротьбу за владу. В Україні ж цей етап “не помітили”, його “пробігли”.

Раніше в Польщі заявили, що питання ексгумацій жертв Волинської трагедії розглядатиметься в межах відкриття першого розділу на переговорах з Україною про вступ до ЄС. 



Теги за темою
Україна Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader