Трамп, схоже, остаточно відкинув можливість ще одних дебатів з Гарріс
Трамп, схоже, остаточно відкинув можливість ще одних дебатів з Гарріс

Трамп, схоже, остаточно відкинув можливість ще одних дебатів з Гарріс

Трамп, схоже, остаточно відкинув можливість ще одних дебатів з Гарріс

Пояснюючи своє рішення, Трамп повторив твердження про те, що він переміг на попередніх дебатах, хоча опитування показували протилежне.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп у середу, 9 жовтня, дав зрозуміти, що других дебатів із демократичною суперницею Камалою Гарріс в останні тижні передвиборчої кампанії не буде, і, схоже, назавжди “зачинив двері” для цієї перспективи, повідомляє The Hill.

“Вже дуже пізно, голосування вже почалося - реваншу не буде. Крім того, Камала вчора чітко заявила, що вона не буде робити нічого іншого, ніж Джо Байден, тому тут немає про що дискутувати”, - написав Трамп у соціальній мережі Truth Social. 

Пояснюючи своє рішення, він повторив твердження про те, що виграв дебати з Гарріс 10 вересня, хоча опитування і критика з боку деяких республіканців вказували на протилежне.

Трамп також згадав про виступ його кандидата у віцепрезиденти Джей Ді Венса на дебатах проти напарника Гарріс Тіма Уолза. Крім того, республіканський кандидат заявив, що він лідирує у всіх хитких штатах, хоча опитування показують, що вони з Гарріс ідуть практично нарівні.

Публікація Трампа в Truth Social з'явилася після того, як CNN повідомила кандидатам, що у них є час до четверга, 10 жовтня, аби прийняти запрошення на дебати 23 жовтня. Гарріс приняла запрошення ще раніше.

У середу, 9 жовтня, телеканал Fox News також запропонував кандидатам майданчик для дебатів, які могли відбутися 24 або 27 жовтня.

Гарріс та її кампанія тижнями закликали до повторних дебатів з Трампом, наполягаючи на тому, що виборці заслуговують почути більше від кандидатів, але Трамп неодноразово відкидав ідею проведення ще одного “словесного поєдинку”.

Як свідчать опитування, теледебати не були надто вдалими для Трампа: 63% глядачів назвали Гарріс переможницею двобою. Та це ще нічого не означає. У вересні 2016 року Гілларі Клінтон також виграла дебати в Трампа, але це не допомогло їй здобути перемогу на виборах. Петро Герасименко розмірковував, чи повториться сценарій 2016 року на виборах 2024-го.

 

Джерело матеріала
loader