Суд залишив псевдоактивіста Стахіва під вартою без права на заставу
Суд залишив псевдоактивіста Стахіва під вартою без права на заставу

Суд залишив псевдоактивіста Стахіва під вартою без права на заставу

Львівський апеляційний суд, у якому 10 жовтня розглядали апеляцію щодо запобіжного заходу Остапу Стахіву, залишив без змін рішення за 2 жовтня — тримання під вартою без права на заставу.

Про це повідомило Суспільне, передає Укрінформ.

“Суд постановив залишити без змін рішення за 2 жовтня, а саме — тримання під вартою без застави”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Стахів узяв участь у засіданні онлайн.

Стахіва підозрюють у шахрайстві та поширенні інформації про розташування підрозділів Збройних сил України.

Адвокат Стахіва Михайло Магарський вважає, що підозра є необґрунтованою, тому що за адресою, яку оприлюднив його підзахисний, ТЦК розташовувався у 2022 році, а тепер його там немає. Ці доводи не були враховані під час засідання у Галицькому районному судіЛьвова, тому він попросив скасувати ухвалу Галицького суду й залишити підозрюваного без запобіжного заходу.

Прокурор Олег Телефанко під час виступу повідомив, що 21 січня підозрюваний Стахів оприлюднив інформацію про розташування військової частини. Зокрема, на відео, яке він оприлюднив у інтернеті, наявні ознаки, за якими можна визначити місце розташування цієї військової частини.

Прокурор наполягав на залишенні запобіжного заходу без змін.

Стахів у своєму виступі зазначив, що справу вважає політичними репресіями, і просив суд скасувати ухвалу Галицького суду як таку, що не відповідає чинному законодавству.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня у Галицькому районному суді Львова з п’ятої спроби обрали запобіжний захід Остапу Стахіву - тримання під вартою на 60 діб без внесення застави.

25 вересня СБУ, Нацполіція та прокуратура провели обшуки у львівського псевдоактивіста Остапа Стахіва. Йому повідомили підозри у «злитті» інформації про розташування Збройних сил України і шахрайстві.

Стахів відомий як один із лідерів руху противників вакцинації від коронавірусу. Восени 2021 року йому вдалося організувати в Києві масштабну акцію антивакцинаторів, на яку людей звозили автобусами.

Служба безпеки України 16 листопада 2021 року повідомила Стахіву про підозру в поваленні конституційного ладу. Галицький райсуд відправив його в СІЗО з можливістю сплатити близько 1 млн грн застави, яку прихильники провокатора зібрали майже через тиждень. Пізніше Стахіва відправили на примусову психіатричну експертизу, але лікарі визнали його психічно здоровим. Справу псевдоактивіста почали розглядати ще у квітні 2022 року, але у суді йому досі не оголосили обвинувальний акт.

Фото: hromadske

Теги за темою
Суд Львів
Джерело матеріала
loader
loader