Росія вдарила по цивільному судну в Одесі, загинули 6 людей
Росія вдарила по цивільному судну в Одесі, загинули 6 людей

Росія вдарила по цивільному судну в Одесі, загинули 6 людей

Пізно ввечері у середу, 9 жовтня, російські війська вчергове атакували Одеський район балістичними ракетами. Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, ціллю РФ знову стала портова інфраструктура.

- Ворог влучив у цивільний контейнеровоз під прапором Панами. Внаслідок ворожої атаки, на жаль, загинуло шестеро людей, 11 зазнали поранень, з них четверо перебувають у важкому стані. Всі постраждалі - громадяни України. Наразі їм надається вся необхідна допомога, - повідомив Кіпер.

За його словами, семеро людей у важкому стані. Лікарі надають всю необхідну допомогу постраждалим.

Кіпер наголосив, що це вже третя атака на цивільне судно за останні чотири дні.  Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба своєю чергою повідомив, що постраждало судно під прапором Панами – контейнеровоз «Shui Spirit». Це вже третє іноземне судно, атаковане Росією, за останні чотири дні.

- Підступний ворог намагається зірвати роботу Українського зернового коридору, вбиваючи цивільних людей та руйнуючи інфраструктуру. Правоохоронні органи документують черговий злочин росіян, - наголосив Кіпер.

  • 8 жовтня, під час чергового обстрілу Одеси, ракета по судну під прапором Палау, що стояло порту. Внаслідок атаки окупантів загинув громадянин України. Крім того, поранені п'ять членів екіпажу. 
  • 6 жовтня унаслідок російської ракетної атаки було пошкоджено цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс, що було завантажене зерном кукурудзи для експорту. 
Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader
loader