Об’єднання обласних лікарень на Київщині не призведе до закриття реабілітаційного центру - КОВА
Об’єднання обласних лікарень на Київщині не призведе до закриття реабілітаційного центру - КОВА

Об’єднання обласних лікарень на Київщині не призведе до закриття реабілітаційного центру - КОВА

Київський обласний центр реабілітаційної медицини продовжить надавати послуги з реабілітації після приєднання до Київської обласної клінічної лікарні.

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Перше і головне: реабілітація – пріоритет і вона не просто буде збережена, а і розвиватиметься. Медпослуги на базі центру надаватимуться безперервно. Крім того, Київська ОВА спільно з американським бізнесменом Деллом Лоєм Хансеном працює з кращими медичними інженерами, щоб облаштувати на території новий реабілітаційний корпус із сучасними операційним та реанімаційним блоком, діагностичним відділенням та ортопедо-протезною лабораторією. Жодних інших планів на землю центру немає", - йдеться у повідомленні

У КОВА зазначили, що відділення RECOVERY теж залишається на місці і продовжує працювати та вдосконалюватись. Відділення функціонує у закладі з 2023 року та відноситься до мережі інноваційних реабілітаційних центрів, де відновлюються українські захисники.

Зберігається і кадровий потенціал закладу – жодної посади лікаря не скорочено. Близько 90% посад внесено у відповідний штатний розпис обласної клінічної лікарні, оптимізація стосується здебільшого персоналу господарського забезпечення та адміністративно-розпорядчого складу.

До того ж, як додали в КОВА, при переведенні працівників до складу Київської обласної клінічної лікарні середньомісячна зарплата лікаря підвищилася на 100%.

Як розʼяснили в облдержадміністрації, досі дві лікарні дублювали низку медпослуг, до того ж обласний центр реабілітаційної медицини не входить до спроможної мережі, тому підлягав оптимізації.

"Об’єднання дозволить створити в області в межах одного закладу завершений цикл лікування на всіх етапах захворювання, особливо що стосується надання медичної допомоги при мінно-вибухових травмах, з включенням широкого спектру діагностичних та лабораторних обстежень, що допоможе розширити надання медичної допомоги за рахунок розвитку офтальмологічної, щелепно-лицевої та травматологічної допомоги тощо", - зазначають в ОВА.

Окрім цього, обласний центр реабілітаційної медицини пройшов підготовку до опалювального сезону: всі необхідні договори укладені, лічильники встановлені та повірені, акти проплачені, заборгованість відсутня.

Як повідомлялося, влітку 2024 року Київська обласна рада ухвалила рішення приєднати Київський обласний центр реабілітаційної медицини до Київської обласної клінічної лікарні. Обидва – комунальні некомерційні підприємства облради.

Фото: koda.gov.ua

Джерело матеріала
loader