Де зберігати банани, щоб вони не чорніли: будуть свіжими 14 днів
Де зберігати банани, щоб вони не чорніли: будуть свіжими 14 днів

Де зберігати банани, щоб вони не чорніли: будуть свіжими 14 днів

Скільки зберігаються банани та де потрібно їх зберігати у будинку - фахівці дали поради.

Банани ідеально підходять для швидкого перекусу або сніданку. Однак часто вони швидко стають чорними та м’якими до закінчення терміну придатності.

Може здатися логічним зберігати банани у вазі із фруктами, але насправді це найгірше місце для них. Знаючи, де їх зберігати, можна подовжити їх свіжість на тижні. Більшість фруктів виділяють газ етилен, рослинний гормон, який запускає дозрівання. Коли занадто багато фруктів зберігається разом, концентрація цього газу може призвести до швидкого псування. Банани виробляють велику кількість етилену, тому вони часто псуються першими, йдеться у матеріалі Mirror.

Шеф-кухар Рейчел Шервуд розповіла, що найкраще зберігати стиглі банани в холодильнику, оскільки це сповільнює вироблення газу етилену.

"Коли банани дозріють, покладіть їх у ящик для продуктів у холодильнику. Охолодження значно сповільнює процес дозрівання, але не зупиняє його. Шкірка продовжуватиме ставати коричневою, але плід залишатиметься свіжим і твердим протягом одного-двох тижнів", - повідомила кухар.

Існує також поширена помилкова думка, що банани не можна зберігати в холодильнику, оскільки від холоду їх шкірка стає чорною.

Хоча шкірка може змінити колір, фрукти всередині залишаються жовтими та м’якими, що робить їх придатними для їжі протягом тривалого часу. Зберігайте тільки стиглі жовті банани в холодильнику. Зелені банани не дозрівають належним чином при низьких температурах, що може призвести до втрати смаку.

"Зелені банани ще не зовсім стиглі, вони зберігаються найдовше та повільно дозрівають при кімнатній температурі на прилавку. Щоб прискорити процес, покладіть їх у коричневий паперовий пакет, додайте туди яблуко або помідор, щоб ще більше прискорити процес", - порадила Рейчел.

Якщо у вас на стільниці є банан, який тільки починає дозрівати, його все одно можна поставити в холодильник, але також можна заморозити або використовувати в смузі. Однак повністю коричневі банани не слід класти в холодильник, оскільки це призведе до того, що шкірка стане кашоподібною, що зробить їх непривабливими для вживання.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Джерело матеріала
loader