Зеленський сказав, куди РФ прийде з війною у разі перемоги в Україні
Зеленський сказав, куди РФ прийде з війною у разі перемоги в Україні

Зеленський сказав, куди РФ прийде з війною у разі перемоги в Україні

Президент України Володимир Зеленський попередив, що Росія може спробувати дестабілізувати інші регіони Європи, зокрема Балтійський та Балкани, якщо досягне своїх цілей в Україні.

Про це він заявив під час виступу на третьому саміті "Україна - Південно-Східна Європа" у Дубровнику, Хорватія, повідомляє "Укрінформ".

"Балкани пам'ятають, що відбувалося у них, про це пам'ятає Європа. Український опір російській агресії – це ще одна запорука вашої подальшої стабільності. Якщо Росія досягне своєї мети, переможе Україну, то, безперечно, з'являться нові, на кшталт московського, режими. Та й московський режим надалі намагатиметься дестабілізувати Балтійський регіон, Балкани. Ми маємо зробити так, щоб у Росії не стало сил продовжувати цю агресію, щоб вона не змогла більше загрожувати іншим країнам", - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський
Офис президента

Звертаючись до учасників саміту, український лідер наголосив на необхідності об'єднання зусиль щодо протидії російській загрозі. Він нагадав про історичний досвід Балкан та важливість запобігання подібним конфліктам у майбутньому.

Цей саміт став третім у серії зустрічей між Україною та країнами Південно-Східної Європи. Попередній другий саміт відбувся 28 лютого 2024 року в Албанії. Тоді лідери країн-учасниць підписали спільну декларацію, закликаючи міжнародне співтовариство посилити підтримку України. У документі було підтверджено непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік.

Учасники саміту висловили готовність надавати Україні необхідну підтримку для досягнення перемоги над російською агресією та встановлення справедливого миру. Перший саміт цього формату відбувся в Афінах у серпні 2022 року, започаткувавши важливу платформу для регіонального діалогу та співробітництва.

Зазначимо, що Зеленський також заявив, що ситуація на полі бою створює можливість для завершення війни в Україні не пізніше 2025 року.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader