Зеленський: Якщо РФ досягне цілей в Україні, далі буде дестабілізувати країни Балтії та Балкани
Зеленський: Якщо РФ досягне цілей в Україні, далі буде дестабілізувати країни Балтії та Балкани

Зеленський: Якщо РФ досягне цілей в Україні, далі буде дестабілізувати країни Балтії та Балкани

Якщо Росія досягне своїх цілей в Україні, вона намагатиметься дестабілізувати інші регіони Європи, зокрема, Балтійський та Балкани.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на третьому саміті «Україна – Південно-Східна Європа», який проходить у Дубровнику (Хорватія), передає Укрінформ.

«Балкани пам’ятають, що відбувалося у них, про це пам’ятає Європа. Український спротив російській агресії - це ще одна запорука вашої подальшої стабільності. Якщо Росія досягне своєї цілі, переможе Україну, то, без сумніву, з’являться нові, на кшталт московського, режими. Та й московський режим буде надалі намагатися дестабілізувати Балтійський регіон, Балкани. Ми маємо зробити так, щоб у Росії не стало сил продовжувати цю агресію, щоб вона не змогла більше загрожувати іншим країнам», - сказав Зеленський.

Звертаючись до учасників саміту, глава Української держави наголосив, що «маємо зробити усе, щоб зменшити спроможність Росії дестабілізовувати Європу і світ».

Як повідомлялося, другий саміт країн Південно-Східної Європи і України відбувся 28 лютого 2024 року в Албанії. За його підсумком лідери підписали спільну декларацію, в якій закликали всю міжнародну спільноту рішуче посилити підтримку України.

У підписаному документі лідери країн підтвердили свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік і заявили, що залишаються відданими наданню Україні необхідної підтримки для перемоги над російською агресією стільки, скільки буде потрібно для досягнення справедливого миру.

Перший саміт відбувся в Афінах у серпні 2022 року.

Теги за темою
Росія Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader