У Єдиному реєстрі зниклих безвісти у розшуку - 49 тисяч осіб
У Єдиному реєстрі зниклих безвісти у розшуку - 49 тисяч осіб

У Єдиному реєстрі зниклих безвісти у розшуку - 49 тисяч осіб

У Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, наразі у розшуку перебувають десь 49 тисяч осіб.

Про це у телеефірі заявив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Артур Добросердов, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогоднішній день у Реєстрі є понад 59 тисяч записів, які у себе включають, у тому числі, тих осіб, які розшукуються, тих, яких вже розшукали, і записи щодо неідентифікованих тіл, по яким зараз триває розслідування, проводяться експертизи і робиться все, щоб ідентифікувати, хто це. Наразі понад 49 тисяч осіб перебувають у розшуку як особи, зникли безвісти за особливих обставин», - заявив він.

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти, зазначив, що майже 8 тисяч осіб вже були розшукані - тобто, вже було встановлене їхнє місце знаходження (вони повернулися в Україну або перебувають у країнах, із якими в України є діючі міжнародно-правові угоди). Тобто, ці 8 тисяч осіб перебувають у безпеці, і вони - вільні.

«Частина з тих осіб, які розшукані — це, відповідно, ідентифіковані тіла, це люди, які загинули унаслідок військової агресії РФ. І по реєстрових записах ми знаємо, що 1769 осіб, які розшукуються — це діти віком до 18 років», - поінформував Добросердов.

За його словами, на базі підрозділів поліції у різних областях України вже створено 20 центрів розшуку осіб, зниклих безвісти.

«І ще один великий центр, який буде функціонувати у Дніпрі і за своєю юрисдикцією перекривати територію як Дніпропетровської області, так і Донецької та Луганської, має відкритися найближчим часом», - сказав він.

Представник МВС пояснив, що у цих центрах люди зможуть комплексно отримати всю інформацію щодо розшуку зниклих безвісти.

«Так само при цих центрах функціонують і мої представники, які зможуть надати громадянам допомогу з усіх питань, пов’язаних з координацією розшуку. У цих центрах можна буде отримати і витяг з Реєстру осіб, зниклих безвісти, і можна буде подати клопотання щодо проведення слідчих дій», - поінформував уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти.

Як повідомлялося, 30 вересня Добросердов поінформував, що на Меморіальному кладовищі буде створено окремий сектор, де тимчасово хоронитимуть неідентифіковані тіла загиблих бійців.

Фото: Getty images

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader