Наслідки можуть бути руйнівними для школярів: батькам дали важливу пораду
Наслідки можуть бути руйнівними для школярів: батькам дали важливу пораду

Наслідки можуть бути руйнівними для школярів: батькам дали важливу пораду

Батьки виховують, школа навчає – так заведено. Але як налагодити взаємодію між батьками і вчителями, коли вони не завжди розуміють одне одного?

Шкільний психолог Лариса Чернокрилюк пояснює, що без співпраці дорослих страждають діти. Вона працює з 2010 року і бачить, як важливо знаходити спільну мову.

Чоловік з дитиною / фото: Pinterest

Найчастіші запити вчителів, це, як говорити з батьками, які не хочуть слухати? Причини різні – емоційне виснаження, упередження чи складні життєві ситуації, особливо в умовах війни, коли родина втратила близьку людину. Батьки можуть відчувати відчуження від школи.

Школярі. Фото Freepik

Вчителі часто стають першими, хто помічає проблеми в розвитку дітей, та рекомендують звернутися до спеціалістів. Але батьки не завжди готові визнати нейровідмінність своєї дитини. Це складний процес, який потребує терпіння.

Батьки рідко звертаються до шкільного психолога самостійно, хоча мають на це право. Особливо це важливо в умовах війни, коли сім’ї переживають втрати.

Прийом психолога. Фото: Youtube

Чому ж важливо, щоб вчителі і батьки співпрацювали? Конфлікти між ними шкодять дітям. Якщо вдома негативно говорять про школу, дитина втрачає довіру до вчителів. Конструктивне спілкування допомагає дитині вчитися поважати інших і знаходити рішення конфліктів.

Зараз батьки постійно спілкуються між собою та з вчителями через чати. Іноді дитячі конфлікти призводять до суперечок між батьками. Але для дітей важливо навчитися вирішувати конфлікти самостійно, без постійного втручання дорослих.

Важливо, щоб батьки допомагали дитині правильно оцінювати ситуації і не шукати конфлікти там, де їх немає.

Раніше ми повідомляли, школярам скасували плату за проїзд в автобусах.

Школярам чекають важливі зміни- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader