Контролюємо ріст, забезпечуємо захист
Контролюємо ріст, забезпечуємо захист

Контролюємо ріст, забезпечуємо захист

Посушлива осінь суттєво вплинула на терміни посіву ріпака озимого: велика кількість аграріїв до останнього чекали на вологу, аби гарантовано отримати дружні сходи. Однак, про які строки не йшлося б, навіть пізні, культура потребуватиме надійного захисту від хвороб, а також рістрегуляції. Як забезпечити обидві ці потреби – консультують фахівці компанії Ukravit.

«Захист від хвороб та регуляція ростових процесів – два надзвичайно важливі аспекти вирощування ріпака озимого в осінній період, – наголошує керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець. – По-перше, у здорових не уражених патогенами рослин всі важливі продуційні процеси проходять повноцінно, завдяки чому вони можуть розвинутися до необхідної для входу в зиму фази, по-друге – культура формує оптимальну для перезимівлі архітектоніку, з потужною кореневою системою, пласкою розеткою, міцною кореневою «шийкою» та не винесеним над поверхнею ґрунту конусом наростання. А накопичені вуглеводи забезпечують підвищену зимо- та морозостійкість, попереджують розтріскування внаслідок замерзання клітинного соку. Саме тому обидві ці операції мають бути неодмінно проведені у відповідні терміни».

Для контролю хвороб і регуляції ростових процесів ріпака пізніх строків сівби Олександр рекомендує застосовувати препарати на основі тебуконазолу. Зокрема, препарат Унікаль Макс (тебуконазол, 500 г/л) – оптимальне рішення, яке дозволяє відразу вирішити обидва ці питання.

Діюча речовина фунгіциду швидко поглинається рослинами через вегетативні органи та, переміщуючись акропетально, рівномірно розподіляється в центральній частині стебла. Його дія проявляється у пригніченні синтезу ергостеролу в мембранах клітин грибів-патогенів, що призводить до їх загибелі. Паралельно, ця діюча речовина проявляє рістрегулюючий ефект, при цьому не пригнічуючи процес фотосинтезу в рослині.

Унікаль Макс ефективно долає борошнисту росу, альтернаріоз, циліндроспороз, сіру гниль, опосередковано – фомоз, а також забезпечує  пролонговану захисну дію проти збудників шкодочинних хвороб. Крім того, фунгіцид є ефективним рішенням  в контролі точки росту,  при цьому сприяючи формуванню достатньої листової маси та розвиненої кореневої системи і проникненню її в ґрунт, що є позитивним для  перезимівлі рослин, запобігає їх вимерзанню і впливає на майбутній рівень врожайності.


Перегляди: 1
Джерело матеріала
loader