Apple оголосила останні iPod Nano та iPod Shuffle «застарілими»
Apple оголосила останні iPod Nano та iPod Shuffle «застарілими»

Apple оголосила останні iPod Nano та iPod Shuffle «застарілими»

Apple офіційно додала iPod Nano та iPod Shuffle до списку застарілих продуктів у всьому світі. Ремонт та інші послуги цих пристроїв у магазинах Apple Store та авторизованих постачальників послуг Apple більше не доступні. Відповідно до прийнятої в компанії політики, продукт вважається «застарілим», коли минуло сім років з моменту останніх поставок пристрою.

Apple представила останні варіанти iPod Nano сьомого покоління та iPod Shuffle четвертого покоління у 2015 році, а у 2017 році повністю припинила їх випуск. Після визнання «застарілим» пристрій більше не підлягає ремонту в Apple Store або авторизованому постачальнику послуг Apple, за винятком 10-річного терміну заміни для акумуляторів MacBook.

iPhone 6 також сьогодні поповнив список застарілих продуктів Apple. Компанія вже оголосила його більшого «собрата» iPhone 6 Plus «застарілим» у квітні, але менший iPhone 6 залишався доступним через реселерів у деяких країнах довше, тому він став «застарілим» тільки зараз.

Apple оголосила останні iPod Nano та iPod Shuffle «застарілими» - Фото 1

Також сьогодні Apple додала модель 2017 року 12-дюймового MacBook та iPad шостого покоління до свого списку вінтажних продуктів. Apple вважає пристрій «вінтажним», якщо минуло п’ять років з моменту, як компанія припинила його продаж. Магазини Apple та авторизовані постачальники послуг Apple продовжать обслуговування «вінтажної» продукції протягом наступних двох років за умови наявності запчастин.

«Продукти Apple розраховані на тривалий термін служби. Вони виготовлені із міцних матеріалів, які пройшли ретельні випробування у нашій Лабораторії з тестування надійності. Що довше ви використовуєте свій продукт, то краще для планети», — заявляє компанія на своєму офіційному сайті.

Джерело матеріала
loader
loader