Тренд з TikTok виявився небезпечним для дітей: хто такі кранчери та чому вони їдять землю
Тренд з TikTok виявився небезпечним для дітей: хто такі кранчери та чому вони їдять землю

Тренд з TikTok виявився небезпечним для дітей: хто такі кранчери та чому вони їдять землю

Як передають Розваги 24, першою, хто започаткував цей напрямок стала тренерка з фертильності та гормонального здоров'я Стефані Адлер. Саме вона опублікувала у мережі відео зі своєю дитиною, яка їсть землю.

У чому сенс цього тренду

Стефані Адлер стверджує, що потрібно їсти бруд та землю, щоб покращити здоров'я кишківника. Ба більше, вона запевняє, що:

  1. Не потрібно мити органічні овочі.
  2. Занурювати руки у землю, океан, після чого їх не мити.
  3. Не дезинфікувати руки дітей після прогулянок.

Дитина їсть землю: дивіться відео

    Хто такі кранчери

    Люди, які підтримують філософію Стефані Адлер, називаються кранчери. Вони запевняють, що не вся земля підійде для вживання, тож, на їхню думку, краще купувати спеціальний їстівний ґрунт. Ба більше, в соцмережі можна знайти навіть спеціальні онлайн-магазини, які пропонують до продажу такі товари.

    Що про це кажуть експерти

    Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб розповів, причини кранчінгу та чому він небезпечний для дітей та дорослих.

    Причинами для вживання землі, глини та крейди можуть стати дефіцити мінералів, тож люди несвідомо намагаються заповнити це таким чином. Крім того, дехто може мати психологічні проблеми, відчувати соціальний тиск, що спонукатиме до експериментів зі своїм здоров'ям.

    Зверніть увагу! У разі, якщо хтось захопився кранчерством, фахівці радять звернутися до лікаря або ж поговорити з психологом.

    Чому кранчінг небезпечний

    1. У разі заміни здорової їжі землею, організм недоотримує необхідних вітамінів, мінералів та інших поживних речовин, що призведе до авітамінозу та інших захворювань.
    2. Якщо діти будуть слідувати такому тренду, вони можуть отримати гостре отруєння, кишкові інфекції та інші захворювання.
    3. Великі частинки ґрунту можуть закупорювати кишківник, що у крайніх випадках призведе до необхідності хірургічного втручання.
    Теги за темою
    Курйозні новини
    Джерело матеріала
    loader
    loader