Нові правила дорожнього руху та штрафи: коли водіям краще не вимикати фари
Нові правила дорожнього руху та штрафи: коли водіям краще не вимикати фари

Нові правила дорожнього руху та штрафи: коли водіям краще не вимикати фари

Олександр Метоліді, автор каналу "АВТО ПРОЕКТ", у своєму відео "Важливі зміни ПДР: Що загрожує водіям без увімкнених фар?" детально розповідає про нові правила дорожнього руху в Україні щодо використання фар за межами населених пунктів.

Метоліді пояснює зміни в правилах: "Раніше з 1 жовтня по 1 травня водії за межами населених пунктів мали вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар, якщо денних ходових вогнів у конструкції даного автомобіля, даного транспортного засобу не передбачено виробником. Але на сьогодні правила змінені".

Тепер, за словами автора, "денні ходові вогні або ж ближнє світло фар має бути увімкнене цілий рік повністю". Ці зміни були прийняті Кабінетом Міністрів України і стосуються всіх транспортних засобів, включаючи автомобілі та мотоцикли.

Українські водії
Українські водії

Метоліді наголошує на важливості цих змін для безпеки дорожнього руху: "За міжнародними дослідженнями, за статистикою, за усіма даними дійсно, коли автівка рухається на швидкості поза межами населеного пункту, незалежно від того, яка це пора року, який це час доби... увімкнене світло фар або денні ходові вогні роблять автівку або транспортний засіб на дорозі більш видимим".

Автор наводить приклад успішного експерименту в Німеччині: "Свого часу у Німеччині були зроблені такі дослідження... І врешті-решт протягом певного часу чітко було з'ясовано за статистикою, що на цій території суттєво зменшилися ДТП, суттєво зменшилися травми, поранення, загибелі. Набагато стало менше суто за рахунок того, що поза межами населених пунктів автівки стали більш видимими".

Метоліді також попереджає про наслідки недотримання нових правил: "Ті, хто не бажають виконувати, на сьогодні за статтею 122 КУпАП України можуть отримати штраф у розмірі 510 гривень".

На завершення автор закликає водіїв до відповідальності: "Тому, друзі, усім вам безпечних подорожей. Не порушуйте. Ну і звісно, щоб все у вас було добре. І чекаємо на скорішу перемогу".

Джерело матеріала
loader