Кадиров пішов зі звинуваченнями до влади РФ: все через мігрантів
Кадиров пішов зі звинуваченнями до влади РФ: все через мігрантів

Кадиров пішов зі звинуваченнями до влади РФ: все через мігрантів

Глава Чечні Рамзан Кадиров розкритикував російську владу за посилення міграційної політики, заявивши, що деякі заходи «зіштовхують Росію із сусідніми братніми регіонами». Про це він написав у Telegram-каналі.

«Міграційну політику якщо й міняти, то не так огидно, коли розлючено кидаються на всіх немісцевих, хто під руку попадеться. Затримують, водночас останнім часом ці заходи проводяться дуже жорстко», – наголосив Кадиров.

Очільник Чечні обурено додав, що пов’язані з міграцією проблеми в Росії виникли не з вини приїжджих, тож видворенням іноземців ці проблеми не вирішити.

«Тут корінь через безладність тих, хто свого часу мав займатися питаннями, що перебувають у їхній компетенції, і оперативно реагувати на будь-які загострення. Ось тільки не було ніякого контролю», – скаржиться Кадиров.

На його думку, російській владі варто налагодити «грамотну систему міграційного контролю, вибудувати правильну політику в цій сфері», а не наражати на «безладну інквізицію» громадян інших країн.

«Розпалюючи в суспільстві ненависть до мігрантів, ми нічого доброго не досягнемо, а, навпаки, лише посилимо ситуацію. Потрібно усунути причини, а не займатися їхніми наслідками», – продовжив він критикували владу РФ.

Посилення міграційної політики в Росії почалося після теракту в підмосковному «Крокус Сіті Холлі», що стався 22 березня.

До слова, після масштабного рейду у Москві десяткам мігрантів вручили повістки до військкоматів. Російське МВС за участі представників інших відомств регулярно проводить рейди у місцях, де можуть проживати або працювати мігранти, які після отримання російського громадянства не встали на облік.

Також 31 липня Держдума РФ затвердила законопроєкт, що передбачає позбавлення громадянства у разі неявки на військову службу. Співавтором законопроєкту став спікер Держдуми В'ячеслав Володін, що свідчить про підтримку цієї ініціативи Кремлем.

Водночас російські експерти запропонували уряду завезти мігрантів з Африки та Латинської Америки, щоб збільшити населення держави. 

Джерело матеріала
loader
loader