Франція видворила сина Усами Бін Ладена за прославляння тероризму
Франція видворила сина Усами Бін Ладена за прославляння тероризму

Франція видворила сина Усами Бін Ладена за прославляння тероризму

Омар Бін Ладен, син терориста Усами Бін Ладена, був висланий з території Франції після того, як у 2023 році "розмістив у своїх соціальних мережах коментарі, які були прославлянням тероризму".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Брюно Ретайо, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

Новий міністр внутрішніх справ Брюно Ретайо оголосив цього вівторка, 8 жовтня, "адміністративну заборону на в'їзд на територію" Омару Бін Ладену, старшому синові терориста Усами бін Ладена.

"Префект департаменту Орн видав OQTF (зобов'язання залишити територію Франції) і домігся виїзду Бін Ладена", – додав Ретайо.

За словами міністра внутрішніх справ, Омар Бін Ладен проживає в Орні з 2021 року "як чоловік громадянки Великої Британії", а в 2023 році виступив з коментарями, що є прославлянням тероризму.

Раніше Франція позбавила громадянства 27-річного чоловіка, який у грудні минулого року скоїв смертельний напад з ножем біля Ейфелевої вежі.

Суд у Парижі в четвер, 3 жовтня, засудив до довічного ув’язнення 42-річного Пітера Шерифа за участь у злочинній терористичній організації, яка зокрема була причетна до смертельного теракту проти сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Джерело матеріала
loader