Чому гортензії ніколи не слід обрізати восени
Чому гортензії ніколи не слід обрізати восени

Чому гортензії ніколи не слід обрізати восени

Як пише Real Simple, серед тих рослин, які ніколи не слід обрізати восени, зокрема є гортензії. Чому їх не варто чіпати та як краще подбати про квітку, розповідаємо далі.

Чому не варто обрізати гортензії восени

Восени рослини переходять до стану спокою, а обрізка стимулюватиме їх до росту. Саме тому краще перенести цю процедуру на ранню весну, коли заохочення росту буде доречним.

Крім того, ці рослини схильні до перемерзання взимку. Якщо обрізати їх напередодні холодів, до того, як зима виконає свою роботу, є ризик отримати кущ значно меншого розміру, оскільки відмерлі частини доведеться також прибрати.

Разом з тим, деякі види гортензій формують свої бруньки ще восени, тож обрізаючи їх, ви фактично зрізаєте все цвітіння наступного року.

Як обрізати гортензію

Занадто багато працювати садовими ножицями тут не доведеться. Головне – видаляти всі гілки, які виглядають мертвими або нездоровими. Робити це потрібно протягом усього вегетаційного періоду, роблячи зріз під кутом.

Водночас важливо переконатися, що ви використовуєте добре очищений секатор, щоб зменшити ризик розвитку хвороби гортензії в місцях зрізу. Це допоможе зберегти здорову та яскраву рослину, яка прикрашатиме сад на довгі роки.

Джерело матеріала