Зерно, яке надходить на елеватори, сухе та не потребує доробки
Зерно, яке надходить на елеватори, сухе та не потребує доробки

Зерно, яке надходить на елеватори, сухе та не потребує доробки

Група «Агротрейд» закінчила збирання соняшнику та сої на полях Полтавської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей.

Як говориться у повідомленні компанії, попри аномальну спеку цьогоріч урожайність є досить високою. 

«Ми отримали високу як для цих умов урожайність соняшнику — і на Чернігівщині, і на Сумщині. У Харківській області працювати було набагато складніше, бо там взагалі не було опадів. Крім того, це «умовно безпечна» територія, через що ми були обмежені в можливості проводити деякі агрооперації. Урожайність залежала від технології вирощування: на полях, де ми сіяли з довгою ротацією та оптимальним попередником, вона була високою, і, навпаки, з короткою ротацією та не найкращим попередником — урожайність була нижчою», — розповів директор агропромислового департаменту Групи «Агротрейд» Олександр Овсяник.

За його словами, соя потрапила під засуху по всіх підприємствах.

«Технологія вирощування, яку ми застосовували, була така ж, як і минулого року. Але тоді врожайність сої була високою — понад 3,5 т/га. Цього року технологія також відпрацювала, як і повинна була, але без опадів досягти високої врожайності не вдалось», — додав Олександр Овсяник.

Водночас через спекотне літо зерно надходить на елеватори компанії вже абсолютно сухим та не потребує доробки. Завдяки цьому в агровиробників значно знизилися витрати на сушіння, що покращує економічну складову в їхній роботі.

У компанії, з огляду на цьогорічну посуху, не планують змінювати технологію вирощування, проте «Агротрейд» розглядатиме можливість інвестувати у вологоощадні технології.

Цього сезону соняшник у компанії займав 12,4 тис. га, соя — понад 8,1 тис. га.

Джерело матеріала
loader