Мільярд збитків на ремонтах: поліція провела обшуки в будкомпанії, що працювала на державних об’єктах
Мільярд збитків на ремонтах: поліція провела обшуки в будкомпанії, що працювала на державних об’єктах

Мільярд збитків на ремонтах: поліція провела обшуки в будкомпанії, що працювала на державних об’єктах

Поліцейські провели невідкладні обшуки в будівельній компанії, яка, імовірно, завдала державі збитків на понад мільярд гривень.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція повідомила у Фейсбуці.

Ідеться про компанію, яка здійснює ремонтні й будівельні роботи на державних інфраструктурних об’єктах. Її підозрюють у порушенні тендерних процедур і самовільному встановленні цін на вартість робіт у різних областях України.

Слідством встановлено, що посадові особи суб’єкта господарювання шляхом штучної націнки в ланцюгу постачання товарно-матеріальних цінностей неправомірно збільшили вартість товарів та внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт, чим завдали держбюджету збитки в особливо великих розмірах — на суму понад мільярд гривень.

Невідкладні обшуки за місцями роботи та проживання службових осіб компанії проведені у зв’язку з отриманням оперативної інформації про те, що документи, які свідчать про злочинну діяльність, найближчим часом можуть бути знищені.

У ході обшуківправоохоронці вилучили документи, а також цифрові носії з корисною для слідства інформацією.

З метою встановлення реальної вартості матеріалів, робіт і послуг, наданих цим суб’єктом господарювання, призначена низка будівельно-технічних експертиз.

"Діяльність підприємства не заблокована, воно продовжує функціонувати у штатному режимі", – заявили в Нацполіції.

Розслідування інших фактів заволодіння бюджетними коштами під час здійснення ремонтних і будівельних робіт на державних інфраструктурних об’єктах триває в межах провадження, розпочатого за наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 5 ст. 190 – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою;
  • ч. 3 ст. 209 – легалізація майна, одержаного злочинним шляхом організованою групою в особливо великих розмірах.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці завершили слідство у справі про заволодіння понад 128 млн гривень, виділеними на відновлення інфраструктури Харківської області, вчинене злочинною групою на чолі зі впливовим бізнесменом.

Теги за темою
поліція Будівництво Ремонт
Джерело матеріала
loader