Президент Естонії закликав зняти заборону на удари вглиб РФ: Москва не ставить собі жодних обмежень
Президент Естонії закликав зняти заборону на удари вглиб РФ: Москва не ставить собі жодних обмежень

Президент Естонії закликав зняти заборону на удари вглиб РФ: Москва не ставить собі жодних обмежень

Президент Естонії Алар Каріс закликав західних партнерів зняти заборону на застосування наданої ними далекобійної зброї для ураження цілей на території РФ, наголосивши, що Росія не ставить для себе жодних обмежень.

Про це він написав у статті для Politico, передає Укрінформ.

Каріс назвав обмеження, які західні країни запровадили до України, «несправедливими, аморальними і шкідливими».

«Застосовуючи їх, ми побудували стіну, за якою, з одного боку, ми доблесно допомагаємо Україні, а з іншого - перешкоджаємо повному використанню нашої власної допомоги. Ми фактично змушуємо Україну вести оборонні бої з прив'язаною рукою. Знімімо ці обмеження», - закликав естонський лідер.

Він підкреслив, що Захід провів лінію, вважаючи, що її перетин означатиме ескалацію. «Це неправда! Наш страх невиправданий... Обмеження, які ми самі собі встановили, неодноразово дискредитувалися. Вони лише відображають наш страх, слабкість і нерішучість - все це підживлює агресора, підбадьорює його, збільшує його апетит», - зауважив Каріс.

За його словами, Росіяне визначає для себе жодних обмежень, а Північна Корея чи Іран не обмежують Кремль у використанні зброї, яку вони постачають. «І ці ракети, безпілотники і бомби вбивають українських жінок і дітей. Вони вбивають працівників Червоного Хреста, руйнують лікарні і уражають кораблі, що перевозять зерно в Африку», - наголосив естонський лідер.

Він зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення вже тричі був в Україні і бачив наслідки атак Росії на енергетику. За його словами, це «цілеспрямована жорстокість» і «воєнний злочин, що має на меті зламати українців».

«Коли йдеться про досягнення своїх імперіалістичних амбіцій в Україні та Європі, Росія не зважає на ціну - чи то в грошах, чи то в людських життях. Ми повинні дати Росії зрозуміти, що жодна країна ніколи не зможе нав'язати свою волю сусідам шляхом війни. А це означає, що Росія не може виграти цю війну», - заявив Каріс.

Він додав: «Ми парадоксальним чином самі будуємо стіну, змушуючи Україну вести свою битву з-за неї, стикаючись з новими російськими атаками і зазнаючи щодня все більших жертв. Тому, перефразовуючи Рейгана (йдеться про виступ президента США Рональда Рейгана у 1987 році у Західному Берліні, коли він звернувся до вартових Берлінської стіни - ред.), я звертаюся до всіх нас: зруйнуймо цю стіну обмежень!».

Як повідомляв Укрінформ, Естонія має намір реструктурувати допомогу, яку вона надає Україні, щоб у ній переважала продукція естонських підприємств.

Фото: ОП

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader