Нетаньягу запропонував нову назву для війни проти ХАМАС
Нетаньягу запропонував нову назву для війни проти ХАМАС

Нетаньягу запропонував нову назву для війни проти ХАМАС

Військові Ізраїлю розпочали контртерористичну операцію Залізні мечі у 2023 році у відповідь на раптовий напад палестинських терористів на Ізраїль.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу запропонував перейменувати війну Залізні мечі, розпочату після атак ХАМАС 7 жовтня 2023 року, на Війну відродження. Про це у понеділок, 7 жовтня, повідомляє .

Виступаючи на засіданні уряду, присвяченому першій річниці атак, Нетаньягу заявив, що ця війна – війна за існування Ізраїлю.

Він також додав, що війна не закінчиться, поки не буде досягнуто всіх її цілей, зокрема знищення ХАМАС, звільнення заручників, запобігання будь-якій майбутній загрозі з боку Гази і повернення евакуйованих громадян півночі країни додому.

Відомо, що 7 жовтня 2023 року палестинські бойовики ХАМАС здійснили напад на південь Ізраїлю, унаслідок якого загинуло понад 1200 осіб. Тоді бойовики взяли в полон близько 250 осіб, 100 із них досі знаходяться в полоні. В Ізраїлі не виключають, що третина з них – вже мертві.

У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти сектору Газа, унаслідок якої загинули, за даними місцевого міністерства охорони здоров’я, понад 41 тисяча осіб.

Сім людей загинули через теракт у Тель-Авіві. Крім того, 16 осіб зазнали поранень, серед потерпілих – українка.



Теги за темою
Ізраїль військові
Джерело матеріала
loader
loader