"Ми візьмемо в руки зброю": Польща готується до неминучої війни
"Ми візьмемо в руки зброю": Польща готується до неминучої війни

"Ми візьмемо в руки зброю": Польща готується до неминучої війни

Генерал Веслав Кукула, очільник Генерального штабу збройних сил Польщі, під час урочистого відкриття 2024/2025 навчального року в Академії сухопутних військ зробив заяву про високу ймовірність того, що нинішньому поколінню поляків доведеться взяти участь у збройному конфлікті.

"Усе свідчить про те, що ми те покоління, яке зі зброєю в руках стане на захист нашої країни. І ні я, ні хтось із вас не має наміру програти цю війну. Ми в ній переможемо", - наводить його слова пресслужба польського Генштабу.

За даними польського новинного агентства PAP, генерал Кукула також наголосив на демографічній кризі як одному з найбільших викликів. Він зазначив: "Темпи набору на службу не збережуться. Потенціал противника настільки великий, що ми повинні будувати набагато більшу армію, а значить, ми повинні також впроваджувати модель загальної служби". Кукула уточнив, що ця модель має передбачати наявність професійних військових, солдатів запасу та територіальної оборони.

Раніше, у липні, генерал Кукула заявляв про необхідність підготовки польської армії до "повномасштабного конфлікту".

Згідно з даними НАТО, у 2024 році витрати Польщі на оборону досягли 4,12% ВВП, що є найвищим показником серед країн-членів альянсу. За інформацією Reuters, до кінця 2024 року Польща планує збільшити чисельність своєї армії до понад 207 500 солдатів, що зробить її третьою за чисельністю армією НАТО після США та Туреччини.

Джерело матеріала
loader
loader