Ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу
Ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу

Ціни на продукти зростуть на 30%: українцям ледь вистачатиме на їжу

Експерт "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзин радить українцям на зиму 2024-2025 років запастися овочами та іншими продуктами тривалого зберігання. Це допоможе уникнути додаткових витрат через можливе подорожчання продуктів у майбутньому.

Продукти із вмістом магнію. Фото: Freepik

Зараз прожитковий мінімум в Україні значно вищий за офіційно встановлений, і навіть при середній пенсії, яка становить 5800 грн, грошей на життя часто не вистачає, повідомляє сайт unian.ua. Тому, за словами Пендзина, варто заздалегідь закупити продукти, поки ціни ще не підвищились, особливо на овочі.

Очікується, що ціни на м'ясо також зростуть через подорожчання кормів та електроенергії. Однак це зростання не буде дуже різким через низьку купівельну спроможність населення.

Мясні продукти. Фото: скрін youtube

Крім того, можливе подорожчання хліба та хлібобулочних виробів на 15-20%, оскільки зростають витрати на сировину та електроенергію. Фермери зберігають значну частину врожаю, сподіваючись продати його дорожче пізніше. Наприклад, у лютому 2025 року ціна на картоплю може зрости до 30 грн за кілограм.

Ціни на продукти можуть зрости на 20-30% восени 2024 року через підвищення акцизів на пальне і можливі удари по енергетичній інфраструктурі з боку російських окупантів.

Крім того, Знай.ua повідомляв, чому хліб швидко пліснявіє: факт, про який мало хто здогадується

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader